Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Marcel Wanders

At Holland er blevet toneangivende som designnation skyldes blandt andet designeren Marcel Wanders, hvis humoristiske design har taget verden med storm.

Marcel Wanders portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Marcel Wanders
Dato: 1962-
Uddannelse: Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem, 1988

Marcel Wanders er en af frontfigurerne i den designsucces, der går under navnet den hollandske bølge. Han var en af hovedkræfterne i designerkollektivet Droog Design, der blev etableret i 1993 og var med til at sætte Holland på landkortet inden for moderne design.

Siden har han cementeret positionen gennem Moooi, hvor han både er medejer og kreativ chef, som siden 2001 har præsenteret et væld af mageløse og grænsesøgende designs.

Den produktive designer bekender sig hverken til minimalismen eller dens modsætning, men leger med stilarterne, som han sætter sammen på overraskende måder, som hans Skygarden lampe, der blander barokkens stuk med en stram, rationel yderside.

Fra gulvtæpper til lænestole går humoren igen som en rød tråd i det fantasifulde og innovative design, der i snart 20 år har formået at holde sig forrest i feltet.

Marcel Wanders har modtaget en række priser for sit arbejde. I 2003 blev han kåret til a være blandt Europas 25 Leaders of Change af Business Week og han modtog Elle Decoration International Design Award i 2003 og 2005 samt prisen Designer of the Year i 2006 fra samme magasin. I 2007 blev han ligeledes belønnet med prisen Visionary! Award for artists af Museum of Arts and Design i New York.

Relaterede Artikler