Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mads Odgård

Mads Odgaard er minimalist til fingerspidserne og designer aldrig noget, der i sin funktion er unødvendigt og det er en opskrift, der indtil videre har givet den selvlærte designer succes.

Mads Odgård portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Mads Odgård
Dato: 1960-
Uddannelse:

Mads Odgaard fuldførte aldrig sin uddannelse fra Danmarks Designskole, men det har ikke forhindret ham i at kravle til tops blandt den nye generation af danske designere. Allerede som 27-årig slog han igennem med en bestikserie for Raadvad, og i 1988 kunne hans lå dørene op til sin egen tegnestue.

Bestikket er siden Odgård-bestikket blevet en moderne klassiker med sin strømlinede minimalisme. Siden har Mads Odgård designet alt fra biler til udendørslamper, fælles for alle er hans søgen mod produktets funktionelle kerne, således at designet i sidste ende afspejler produktets rene, logiske identitet.

Hans enkle stil tilfører designet noget tidløst og harmonisk, der har høstet anerkendelse herhjemme og i udlandet.

Mads Odgård har modtaget Red Dot Award (2009), America’s I.D. Award (1993), Formland Design Award (1992, 1991) samt Design Plus, Germany (1990)

Håndplukket til dig