Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lin Utzon

Det er ikke altid nemt at træde i sine forældres fodspor, men designeren Lin Utzon har formået at træde ud af sin fars skygge og skabe et navn for sig selv med sin kunstneriske alsidighed.

Lin Utzon portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Lin Utzon
Dato: 21.05.1946-
Uddannelse: tekstildesigner fra Kunsthåndværkerskolen 1970

Lin Utzon er ikke en designer, der lader sig begrænse. Siden 1970’erne har hun sat sit præg på alt fra kostumer til Den Kongelige Ballet til vægudsmykninger i Københavns Lufthavn for ikke at forglemme filigranserien for Rosendahl, der allerede er blevet en nyklassiker sammen med H.C. Andersen stellet, som hun designede i anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel.

Uanset om hun arbejder med granit eller glas, er Lin Utzons design altid levende og organisk i sit udtryk med klare nordiske referencer. Hendes design er præget af en bevægelighed og afspejler hendes kunstneriske nysgerrighed og spontanitet, der i snart 40 år har resulteret i unikke og originale værker i bybilledet og i hjemmet verden over.

I løbet af sin karriere har Lin Utzon blevet belønnet med Statens Kunstfond (2001), Augustinus Fonden (2001), Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond (2004).

Håndplukket til dig