Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lars Holme Larsen

BO BEDRE har mødt designer Lars Holme Larsen.

Lars Holme Larsen

© bobedre.dk

Lars Holme Larsen er oprindeligt uddannet arkitekt, men efter nogle år på en tegnestue besluttede han sig for at uddanne sig til møbeldesigner. – Jeg har altid været drevet af en trang til at prøve en masse forskellige ting. Udgangspunktet er, at jeg gerne vil prøve én af hver. Det skal forstås på den måde, at jeg ikke bare kan sidde og tegne stole dag ud og dag ind. Jeg vil også gerne prøve at designe de perfekte arbejdsbukser, en scooter, en cykel, et bord, en mobiltelefon eller en skruetrækker, fortæller han.

Siden han stiftede Kilo i 2005 i samarbejde med designerkollegaen Troels Øder Hansen, der senere er gået solo, er Lars Holme Larsen nået et stykke af vejen. Det er blevet til loungestolen
Roulade, som blev skabt til Teater Mungo Park i Allerød. Der er også røget to headphones gennem produktionsapparatet, og to nye er på vej i år – alle designet for Aiaiai. Ud over produktdesign har Kilo haft flere indretningsopgaver gennem årene, eksempelvis butikken Wood Wood og spillestedet Rust i København, en frisørsalon i London og indretningen af tre tv-studier til musikkanalen MTV.

Senest har Lars Holme Larsen arbejdet sammen med sin gamle ven fra arkitekturtiden, Bjarke Ingels, og hans tegnestue BIG. De har sammen skabt stolen Tube Chair og bordet Hole Plate Table til 8 House i Ørestad Syd. – Bjarke og jeg har sideløbende hver i sær samarbejdet med Jens Martin Skibsted (Skibsted Ideation og stifter af Biomega) på forskellige projekter. Samarbejdet har været så stærkt, at vi nu stifter KiBiSi, som skal være en industriel tegnestue, der kan komme hele vejen rundt. Vores tre netværk er meget forskellige, hvilket gør os endnu stærkere, fortæller Lars Holme Larsen, som ikke er i tvivl om, hvad godt design er. – Produktet skal bidrage med noget. Det kan være noget humoristisk eller noget praktisk med karakter og kant. Det afgørende er, at det endelige produkt har et klart udtryk og kommunikerer den grundlæggende ide, fortæller Lars Holme Larsen, der stadig har en del at se til, hvis målsætningen om én af hver skal nås.

Relaterede Artikler