Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Konstantin Grcic

Tysk grundighed møder rendyrket minimalisme i Konstantin Grcics designunivers, hvor form og funktion nytænkes med nytteværdi for øje.

Konstantin Grcic portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Konstantin Grcic
Dato: 1965-
Uddannelse: Industriel designer fra Royal College of Art, 1990

Konstantin Grcic var ansat et år hos den minimalistiske mester Jasper Morrison, før han vendte tilbage til Tyskland for at etablere sin egen tegnestue i 1991, hvorfra hans innovative design har fundet vej til firmaer som Vitra, Magis, Plank og Moroso.

Konstantin Grcic skaber design med omtanke, produktet har et formål, der rækker ud over dens æstetiske værdi, hvilket giver hans design et logisk, rationelt udtryk.

Denne rationelle indgangsvinkel lægger dog ikke en dæmper på Konstantin Grcics kreative udtryk, der er præget af hans eksperimenterende tilgang til teknik og materialer og en stil der kan beskrives som futuristisk minimalisme.

Aluminiumsstolen One Chair er et glimrende eksempel på Konstantin Grcics evne til at forny formsproget.

Stolen udgøres af en række geometriske flader, der tilsammen skaber en tredimensionel form, næsten som konstruktionen af en fodbold, og kombiner således enkle linjer med overraskende detaljer.

Konstantin Grcic har modtaget en række priser i løbet af sin karriere blandt andet Compasso d’Oro (2001), Wallpaper Designer of the Year (2010) samt den prestigefyldte Honorary Royal Designer for Industry i 2009, som en af få ikke-engelske designere.

Relaterede Artikler