Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Konstantin Grcic

Den tyske designer Konstantin Grcic (udtales "gear-tcich") var for nylig æresgæst på årets møbelmesse i Stockholm. Hans designsprog opfattes ofte som futuristisk og minimalistisk, men selv kalder han det moderne design med nytteværdi. BO BEDRE mødte designeren.

200705_nyttevaerdi_4602_full.jpg

© bobedre.dk

Designeren Konstantin Grcic tegner lamper, møbler og produkter for så anerkendte producenter og designhuse som Flos, Magis, Moroso, Authentics og Rosen­thal.

I februar fik den 41-årige tysker til opgave at designe en midlertidig pavilion til møbelmessens besøgende i Stockholm. Æresgæsten skabte en kunstig Mary Poppins-inspireret have. I en bregnejungle, under et tag af orange paraplyer stod Grcics møbler til fri afbenyttelse.

Hans stil har få referencer til de gamle, danske klassikere, og han har da heller ikke noget specielt forhold til skandinavisk design.

  • Jeg beundrer og misunder den måde, hvorpå I lever med historien i nutiden. I har en arv at tage vare på, og som I er stolte af. Det er ikke så let i det land, jeg kommer fra. Vores historie har sorte perioder på grund af krigen. Vi har derfor ikke det samme kulturelle og historiske perspektiv, siger Konstantin Grcic.

Han beskriver sig selv som en ansvars-bevidst, industriel designer, der arbejder med moderne design. Han elsker det offentlige rum, og hans tyske øjne og sind fascineres af, hvordan folk forholder sig til ting i deres omverden.

  • Jeg vil designe ting med nytteværdi, ikke noget, som bare er til for sig selv. Jeg lever i nutiden, designer for mennesker i dag og tænker ikke så meget på hverken historien eller fremtiden, afslutter Grcic.

Relaterede Artikler