Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Knud Holscher

Knud Holscher har sat sit præg på både gadebilledet som industrielt design og hans alsidighed og kompromisløshed som arkitekt og designer får mange til at udnævne ham til Arne Jacobsens arvtager.

Knud Holscher portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Knud Holscher
Dato: 06.05.1930-
Uddannelse: Arkitekt fra kunstakademiets arkitektskole, 1957

Selvom navnet Knud Holscher måske ikke vækker genkendelse hos alle, har langt de fleste set hans værker. Knud Holscher er nemlig til stede i stort som småt fra Syddansk Universitet Odense til Totem-figurerne ved de københavnske metrostationer, selv busstoppesteder har han designet.

Hans karriere tog sin begyndelse på Arne Jacobsens tegnestue, hvor han var ansat fra 1960-1964, hvorefter han startede sit eget firma Knud Holscher Industriel Design i 1966. Samme år blev han medejer af Krohn og Hartvig Rasmussen, senere KHR A/S arkitekter, der var det største danske arkitektfirma i 1960’erne og 1970’erne.

Der er næsten ikke det område indenfor industrielt design, hvor Knud Holschers skarpe øje for kvalitet og funktion ikke er kommet til udtryk i form af enkle, moderne løsninger for firmaer som Coloplast, Sanistål og Bodum.

Knud Holschers design er strømlinet og enkelt i sit udtryk med et klart fokus på funktionalitet, da designets eksistensberettigelse ikke udelukkende ligger i den æstetiske værdi, men derimod i hvordan løsningen er med til at forbedre hverdagen.

Knud Holscher har modtaget en række fornemme hædersbevisninger i løbet af sin karriere, heriblandt British Design Award (1965 ,1966) , C.F. Hansen medaljen (1993), Eckersberg medaljen (1970), ID klassikerprisen (1999) samt den prestigefyldte pris RDi, Royal Designer for Industry i 2004.

Håndplukket til dig