Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karim Rashid

Det danske firma Softline har senest samarbejdet med stjerne-designeren Karim Rashid, som på dette års Milano-messe kunne løfte sløret for tre nye Softline-møbler. Og Karim Rashids formsprog passer perfekt ind i Softlines bløde univers.

Karim Rashid portræt

© bobedre.dk

– Mine og Softlines ting generelt passer godt til den uformelle livsstil, der kendetegner den tid, vi lever i. Jeg går altid selv i løbesko. Jeg ville aldrig bære slips. Jeg har et ur til 300 kr., som ikke vejer noget. Det er en livsstil. Verdens grænser forsvinder, og folk bliver forbundet på kryds og tværs. Derfor kan vi nedbryde formaliteterne og bare gøre det, der får os til at føles os godt tilpas, siger Karim Rashid, da BO BEDRE møder ham i Milano.

Det er første gang, at Softline og Karim Rashid har arbejdet sammen, men parløbet lader til at have været en succes.

– På samme måde som Softline forsøger jeg at promovere demokratisk design over hele verden, hvilket jeg har gjort i 20 år. Design skal ikke kun være noget for den rige elite – det er jeg så træt af! Jeg har studeret Softline og fulgt med i det, de har lavet gennem årene, og jeg kan rigtig godt lide det, de står for: design, som når ud til alle.

Der er mange producenter, der beder mig om at designe dyre ting i limited editions, og det gør jeg også, men det, jeg nyder mest, er at designe en støvsuger eller en vandflaske, som kommer mange flere mennesker til gode. Det er design for mig, fortæller Karim Rashid.

Karim Rashid er ekstremt produktiv og bliver ofte kritiseret for, at han designer for meget for hurtigt, men det er tilsyneladende noget, han bare ikke kan lade være med.
– Jeg tror, at jeg sendte Softline 80 forskellige design. Jeg er lidt skør – manisk måske, men jeg kan ikke lade være med at arbejde.

Jeg har lige sendt Martela i Finland 140 forskellige ideer. I år tror jeg, at jeg og mit team har designet mere end 200 ting allerede – ting, som er i produktion. Jeg arbejder som en gal, fortæller han.

De tre møbler, som han har tegnet for Softline, er stolen Blub, madrassen Ottobed og sofaen Pierce. Alle tre er runde, bløde, organiske og farvestrålende. Måske er det derfor, at han ofte bliver sammenlignet med danske Verner Panton – en sammenligning, der gør Karim Rashid stolt.

– Verner Panton var fantastisk! Jeg har faktisk lige lavet en stol for spanske Vondom, som er en hyldest til Panton. Der er mange, der siger, at jeg minder om ham.

Det opfatter jeg bestemt som en kompliment. Jeg er dog i højere grad end han industriel designer. Og så arbejder jeg i det enogtyvende århundrede. Det er en anden tid og gør en stor forskel, fortæller Karim Rashid, der skal videre ud for at tale om alle de andre ting, han præsenterer under designugen i Milano, men mon ikke vi ser ham igen hos Softline en anden gang?

Relaterede Artikler