Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Karim Rashid

Karim Rashid er ikke en designer, der sætter sit lys under en skæppe, men med over 300 priser i bagagen har han også bevist, at hans farvestrålende design ikke er til at overse.

Karim Rashid portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Karim Rashid
Dato: 18.09.1960
Uddannelse: Industriel designer fra Carleton University, Ottowa 1982

Den ægyptisk-engelske Karim Rashid er svær at kategorisere som designer på grund af hans mangefacetterede udtryk. Som en sand postmodernist blander han det kunstneriske og det kommercielle til et nyt, originalt udtryk.

Hans design er iøjnefaldende med organiske, enkle former og lysende farver, en stil han selv kalder sensuel minimalisme.

Udtrykket varierer fra futuristiske plasticstole, den traditionelle lænestol til en rustik og kantet træskammel, hvor enkelheden og de rene linjer går igen som den røde tråd.

Karim Rashid ønsker at hans design skal ændre verden, hvorfor det skal være tilgængeligt for alle, en designfilosofi der har kastet en række priser af sig, heriblandt IF product design award (2010) , GOOD DESIGN Award (2009:3 priser, 2008: 2 priser, 2007: 5 priser) og Red Dot Award (2009: 4 priser, 2008: 2 priser).

Håndplukket til dig