Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jasper Morrison

Engelske Jasper Morrison skaber design, hvis diskrete charme gennem de sidste 20 år har placeret ham blandt de vigtigste moderne møbeldesignere

Jasper Morrison portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Jasper Morrison
Dato: 1959-
Uddannelse: Designer fra Royal College of Art, 1985

Jasper Morrison mestrer den minimalistiske stil til fingerspidserne, uanset om det gælder tepotter eller togvogne, og hans alsidighed har begejstret, siden han slog igennem i midten af 80’erne.

Allerede året efter sin afgang slog Jasper Morrison dørene op til sit eget studie, der siden er vokset sig stort til firmaet Jasper Morrison Ltd. med kontorer i både London og Paris.

Jasper Morrisons design er enkelt, næsten beskedent i sit udtryk, men under den stille overflade blomstrer originaliteten, som Basel Chair, der leger med illusionen om den traditionelle træstol.

Fra bestik til belysning har Jasper Morrison fokus på det funktionelle, hans design skal kunne fungere i dagligdagen og gøre den lettere, og den rationelle indstilling til formgivning afspejler sig også i hans valg af materialer som glasfiber, tekstil og aluminium, der er særdeles velegnede til masseproduktion.

Bundespreis für Produktdesign(1992), IF Transportation Design Prize and Ecology Award (2000), Creator of the Year ved Salon du Meuble 2000 og igen ved Maison & Objet i 2001 samt den prestigefyldte Royal Designer for Industry award (2001).

Håndplukket til dig