© Willy Vanderperre

Indret med Raf Simons

Modedesigneren Raf Simons har med danske Kvadrat skabt en tekstil-kollektion i mohair, bomuld, uld og kunststof.

Den belgiske modedesigner Raf Simons har været kreativ direktør for Jil Sander og har siden 2012 haft det kreative ansvar for Dior Women. Han har nu for første gang skabt en møbeltekstil-kollektion i samarbejde med Kvadrat.

- Hvordan opstod ideen om at lave et tekstilsamarbejde med Kvadrat? RS: De henvendte sig til mig og spurgte, om jeg havde lyst. De kontaktede mig gennem Peter Saville, som er deres kreative konsulent, og de vidste, at jeg i forvejen arbejdede med deres tekstiler. De kom til Antwerpen, hvor vi havde et møde, og jeg besluttede mig med det samme for at gøre det. På det tidspukt havde jeg slet ikke forestillet mig, at de ville spørge, om jeg havde lyst til at lave noget for dem, men da det så skete, kunne jeg med det samme mærke, at jeg ville elske det.

- Hvordan var det at arbejde med Kvadrat? RS: Jeg har aldrig arbejdet med et dansk firma før, men jeg var meget opmærksom på og en stor fan af dansk design - Hans J. Wegner osv. Jeg tror, at kombinationen af styrke, kvalitet og ydmyghed var noget, der føltes rigtigt, da jeg begyndte at arbejde med teamet og Kvadrats direktør Anders Byriel - og det kan du virkelig mærke gennem hele kollektionen.

- Hvad er forskellen på at udvikle tekstiler til modeverdenen og at udvikle tekstiler til møbler?
RS: Langtidsholdbarheds-aspektet, det faktum, at det, du laver, skal holde længe - det er den afgørende forskel på tekstiler inden for mode og tekstiler til møbler. Ikke fordi vi som modedesignere går efter at skabe tekstiler med kort holdbarhed, men i en tid, hvor modeverdenen virkelig har fart på, betyder det ikke så meget, om tekstilerne kan holde evigt. Men sådan er det ikke med møbler. Det er tidsaspektet, der er den store forskel på de to verdener - hele processen. Når du arbejder med Kvadrat, er den ekstrem, men også dejlig langsom, hvor processen i modeverdenen er grim og hurtig. Der er virkelig stor forskel.

Freeform-sofaen er designet af Isamu Noguchi i 1946 og produceres af Vitra. Den er her betrukket med Raf Simons-tekstiler. Stof samt puder og plaider, der også er en del af kollektionen, forhandles eksklusivt hos Paustian i København og Aarhus.

Puder fra 825 - 2992 kr.

Plaider fra 1725 - 4050 kr.