Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hella Jongerius

Hella Jongerius har sat sit præg på industrielt design, siden hun slog igennem sammen med det hollandske designerkollektiv Droog Design i 1990’erne med sit søgende design.

Hella Jongerius portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Hella Jongerius
Dato: 1963
Uddannelse: Industriel designer fra Design Academy Eindhoven, 1993

Hella Jongerius fik en flyvende start, da hun efter sin afgang fra designakademiet fik sat sine første designs i produktion hos den toneangivende hollandske designgruppe Droog Design, og hun er stadig at finde blandt de vigtigste, europæiske designere.

I firmaet JongeriusLab gransker hun nye såvel som kendte materialer for at lokke nye former, der balancerer mellem det traditionelle og det moderne som børnetegnebordet Porcupine, der kombinerer silketryk og leg i et på en gang traditionel og fantasifuldt møbel.

Hun kombinerer ofte traditionelle teknikker med moderne teknologi og blander gerne klassiske former med nye materialer eller anderledes kontekster som stolen The Worker.
Hella Jongerius har stor succes med sin enkle og originale stil som hendes buket af blomsterlignende pendler,Blossom, der optræder i forskellige farver, størrelser og materialer.

Hella Jongerius har modtaget flere priser for sit arbejde blandt andet AVA Ceramic Award (2000), World Technology Award for Design af World Technology Network (1999), Incentive Award Industrial Design og Amsterdam Foundation of Art (1997).

Relaterede Artikler