Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hee Welling

Oprindelig var kursen sat mod beklædningsdesignet, men i stedet er Hee Welling blevet en af de mest succesfulde industrielle designere i sin generation.

Hee Welling portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Hee Welling
Dato: 1974-
Uddannelse: Møbeldesigner fra Danmarks Designskole, 2003

Hee Welling designer ikke for de få, derimod har han kastet sin kærlighed på masseproduktionen uden at hans design er mindre originalt af den årsag. Dette fokus på masseproduktion sikrer, at hans design når ud til mange og er dermed med til at føre de demokratiske designtraditioner videre i det 21. århundrede.

Hans rene og logiske æstetik har gjort ham populær verden over og hans møbler kan findes på operaen i Oslo i nord til det australske parlament i syd. Stolen Hee er et strålende eksempel på Wellings sans for at forene form og funktion i en ren minimalistisk stil. De stramme enkle linjer kan varieres i farver og funktioner fra loungestole til barstole fra indendørs til udendørs, og dermed er den så fleksibel at den kan tilpasses den enkeltes behov. Det masseproducerede får således et individualistisk udtryk.

Hee Wellling etablerede sin egen tegnestue, Hee Welling Design, efter sin afgang fra designskolen og har siden arbejdet sammen med producenter som Hay, Houe og 8000C. Derudover har han også fungeret som underviser på Danmarks Designskole siden 2004.

Relaterede Artikler