Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hans Sandgren Jakobsen

Innovation, æstetik og funktion er blandt grundsøjlerne i Hans Sandgren Jakobsens design, der har resulteret i stilsikre og nytænkende løsninger.

Hans Sandgren Jakobsen portræt

© bobedre.dk

Hans Sandgren Jakobsen
Fulde navn: Hans Sandgren Jakobsen
Dato: 07.08.1963-
Uddannelse: Designer fra Danmarks Designskole, 1990

Hans Sandgren Jacobsen har som mange af sine forgængere end baggrund som møbelsnedker og denne fornemmelse for materialets muligheder og respekten for håndværket afspejles i hans design, der ikke går på kompromis med funktionaliteten. Hans Sandgren Jakobsen lader sig dog ikke begrænse af træet som materialet, ligesom hans design også spænder fra lamper til hængekøjer.

Efter endt uddannelse arbejde han frem til 1998 for en af dansk designs få kvindelige koryfæer, Nanna Ditzel, samtidig med at han designede sine egne ting ved siden af. Blandt disse er skærmen Viper, der vidner om Hans Sandgren Jakobsens evne til at se nye muligheder i såvel materialer og former. Skærmen er produceret i pap og formet som en opretstående persienne, hvilket gør det let at anvende skærmen som rumopdeler efter behov. Et andet eksempel på designerens funktionelle og minimalistiske stil er stolen Pingo, der var Hans Sandgren Jakobsens bud på en stol til den danske kronprins.

Blandt Hans Sandgren Jakobsens hædersbevisninger er Rote Punkt prisen (1998), BO BEDREs møbelpris (1999), Møbelprisen for Dansk møbelindustris Fond (2000), samt Finn Juhls arkitekturpris 2009.

Relaterede Artikler