Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Halskov & Dalsgaard

Uanset om det gælder lysestager for Holmegaard eller sovseflasker for Jensens Bøfhus formår makkerparret Halskov & Dalsgaard at skabe design, der er lige så æstetisk, som det er funktionelt.

Portræt Halskov og Dalsgaard

© bobedre.dk

Fulde navn: Christina Halskov
Dato: 1961
Uddannelse: industriel designer, Kunstakademiets Arkitektskole 1988

Fulde navn: Hanne Dalsgaard
Dato: 1960
Uddannelse: industriel designer, Kunstakademiets Arkitektskole 1986

Siden 1990 har Christina Halskov og Hanne Dalsgaard skabt innovativt og funktionelt design i fællesskab. Duoen favner bredere end de fleste inden for industrielt design og har således designet alt fra kontinenstamponer for Coloplast til lampeserien Two Way for Holmegaard, da formgivning ikke blot handler om æstetisk nydelse eller funktion, det handler om at gøre hverdagen bedre. Denne ydmyge holdning har resulteret i en række succesfulde designs som Embrace serien for Stelton, der kombinerer det hårde stål med organiske former samt service-serien udviklet til Sticks ’N’ Sushi, der sikrede parret en nomination til Biennalen for Kunsthåndværk i 2007.

Fælles i Halskov & Dalsgaards alsidige formgivning er de rene linjer og det innovative udtryk, der har sikret dem popularitet i 20 år.

Selvom designprodukter som Jensens sauceflasker umiddelbart ikke påkalder sig opmærksomheden i supermarkedet, har andre af Halskov & Dalsgaards produkter indtaget rampelyset. Senest har man kunne se deres Kulla-lampe fra IKEA i filmatiseringen af Stieg Larssons roman ”Pigen der legede med ilden”(2009).

Parret har de sidste 20 år modtaget en lang række priser heriblandt Bolig Magasinets Design Award “Bedste design 2009”, European Lighting Competition Award Euroluce (2000), IF Designpris, Industrie Forum Hannover (1997), IF Designpris, Industrie Forum Hannover (1996), SIM Innovationspris (1996) ID prisen, Den Danske Designpris (1995 ) og Formlandprisen i 1989

Håndplukket til dig