Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

George Nelson

Arkitekt, designer, journalist og forfatter; Jobbeskrivelserne er mange, når det gælder George Nelson, der sammen med Eames-parret var blandt frontfigurerne i den amerikanske modernisme.

George Nelson portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: George Nelson
Dato: 29.05.1908-05.03.1986
Uddannelse: arkitekt ved Yale universitetet, 1928
Retning: Modernisme

I begyndelsen af sin karriere fungerede George Nelson primært som formidler af nye idéer frem for selv at skabe dem, da han i starten af 1930’’erne rejste rundt og interviewede de fremmeste europæiske arkitekter og kunsterne heriblandt Walter Gropius, Mies Van Der Rohe og le Corbuisier.

Gennem sit journalistiske arbejde for blandt andet magasinet Pencil Point og Architectural Forum introducerede han den amerikanske designverden for den europæiske avantgarde og det er først med bogen Tomorrow’s House (1945), som han skrev sammen med Henry Wright, at verden for øjnene op for Nelsons egne idéer, der udsprang af en forkærlighed for modernismens idealer om funktionalitet.

I bogen præsenteres nye innovative koncepter som the family room og storage wall, der illustrerer Nelsons løsningsorienterede tilgang til design i det moderne hjem.

Reolsystemets foregangsmodel Storage wall blev springbrættet til et frugtbart samarbejde med Herman Miller, der ansatte George Nelson som design director, et samarbejde som Nelson også involverede venner og kolleger som Isamu Noguchi, Richard Schultz samt Ray og Charles Eames i.

Hans tætte samspil med sine samtidige var udgangspunkt for flere af hans værker, herunder Ball clock, der så dagens lys under en våd aften i venners lag, hvorfor urets originale ophavsmand er ukendt.

I 1955 grundlagde han George Nelson and Associates, som han kørte sideløbende med sit job hos Herman Miller, hvor han blandt andet skabte designklassikere som Coconut Chair og Marshmallow sofa.

Relaterede Artikler