Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Front

Designerkollektivet Front er med hastige skridt blevet designerdarlings i hjemlandet Sverige og resten af verden for deres overraskende og innovative design.

Front portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Sofia Lagerkvist
Uddannelse: industriel designer fra Konstfack

Fulde navn: Charlotte von der Lancken
Uddannelse: industriel designer fra Konstfack

Fulde navn: Anna Lindgren
Uddannelse: industriel designer fra Konstfack

Fulde navn: Katja Sävstrøm
Uddannelse: industriel designer fra Konstfack

2006 blev året, hvor de fire svenske kvinder for alvor slog deres navn fast som designere med to opsigtsvækkende kollektioner for henholdsvis Materia og Moooi.

For Materia var det særligt den funktionelle og innovative papirkurv, der udvider sig efter mængden afindhold, som stjal opmærksomhedens, mens Moooi kunne præsentere serien Animal Things.

De fire tidligere klassekammerater havde allerede i deres afgangsprojekt i 2003 eksperimenteret med dyr i design, som tapet hvor hulmønsteret var gnavet af en rotte eller aftryk af en slange i keramiske overflader, men med Animal Thing blev dyrenes tilstedeværelse mere eksplicit og deres hestelampe og grisen som sofabord kastede meget opmærksomhed af sig.

Siden har Front lagt dyrene på hylden for en tid for at lege med det optiske bedrag som vasen Blow Away fra Moooi og træbænken Moment for Moroso, der ved nærmere eftersyn viser sig at en blød polstret bænk af tekstil med træmønstret fotoprint.

Firkløverets styrke er deres fælles nysgerrighed og deres forskellige udtryk, der gør deres stil svært at sætte i bås, men samtidig sikrer deres design en friskhed og fornyelse i såvel form som funktion.

Relaterede Artikler