Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Foersom & Hiort-Lorenzen

Foersom & Hiort-Lorenzen startede deres succesfulde parløb i 1977 og har i over 30 år søgt nye veje at tænke formgivning og design med stor succes.

Foersom & Hiort-Lorenzen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Johannes Foersom
Dato: 03.09.1947-
Uddannelse: Møbelarkitekt fra Kunsthåndværkerskolens Møbelskole, 1972
Retning: Funktionalisme

Fulde navn: Peter Hiort-Lorenzen
Dato: 11.11.1943-
Uddannelse: Møbelarkitekt far Kunsthåndværkerskolens Møbelskole, 1968
Retning: Funktionalisme

Både Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen har den håndværksmæssige baggrund i orden, som henholdsvis møbelsnedker og skibssnedker før de begge to deres afgang for Kunsthåndværkernes Møbelskole. Det er muligvis denne ekstra ballast, der har givet designerduoen en særlig fornemmelse for at skabe nye, ekspressive fortolkninger af gamle klassikere, som eksempelvis den klassiske Windsor-stol, der hos Foersom & Hiort-Lorenzen bliver til Mikado-stolen. Selvom de har designet alt fra opvaskebørster til avisholdere er det netop deres stole, der har vakt opsigt.

At Foersom & Hiort-Lorenzen ikke hviler på laurbærrene, blev slået fast på møbelmessen i Stockholm i 2005, hvor de præsenterede skalstolen Imprint. Det særlige ved stolen er, at den er fremstillet i det miljøvenlige træfibermateriale cellupres, hvor plantefibrene skaber deres eget præg på stolen alt efter, hvilken type plante der er tale om. Der er således tale om et møbel, der er unikt i såvel form som fremstilling.

I løbet af deres karriere har de modtaget en række priser herunder Krøyers Mindelegati 1974 og 75, Møbelprisen (1985), Design Zentrum Nordhein Westfalen(1992, 1994, 1995 og 1999). Bo Bedres årspris; 1995-97 og 2001-02 samt Bruno Mathsson Priseti 1998 og Finn Juhl Prisen (2005).
Derudover underviser de begge på Danmarks Designskole.

Relaterede Artikler