Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ferruccio Laviani

Italienske Ferruccio Laviani går sine egne veje og hans opfindsomme og raffinerede design, der henter inspiration i såvel barokken som modernismen, har gjort ham til en efterspurgt designer.

Ferruccio Laviani portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Pietro Ferruccio Laviani
Dato: 1960-
Uddannelse: Arkitekt fra Politecnico di Milano, 1986

Ferruccio Laviani er kendt for sin alsidige og grænsesøgende stil, der det ene øjeblik flirter med barokken, og det næste øjeblik helliger sig minimalismens stramme former.

Uanset hvilket hjørne af designhistorien han afsøger, er udtrykket underfundigt og anderledes, hvilket Kartell, hvor han har været tilknyttet som kunstnerisk konsulent siden 1991, har nydt godt af.

Det er særligt Ferruccio Lavianis lamper, der har gjort ham til et kendt navn. Fra de stramme linjer i den art deco-inspirerede Tati lampe til de klassiske 70’er-former i Cindy lampen og ikke mindst den ironiske barok lampe, der forener fortidens krummelurer med futuristiske, transparente materialer, formår Ferruccio Laviani at overraske med sit originale formsprog.

Også hans møbeldesign har et eget usædvanligt udtryk, der bryder med rammerne for hvordan møbler skal se ud, som når han barrikaderer hylderne i reolen Khaos eller giver skænken Crash skulpturelle former, der minder om diamantens facetter.

Ferruccio Laviani vandt i 2005 Elle Decoration International Design Award samt Design & Decoration Award.

Relaterede Artikler