Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fanny Aronsen

Svenske Fanny Aronsen skaber sanselighed i metermål med hendes farverige, dristige tekstiler, der tilfører rummet personlighed, struktur og kvalitet.

Fanny Aronsen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Fanny Aronsen
Dato:1955
Uddannelse: tekstildesigner fra Kunstakademiet, Stockholm

Fanny Aronsens nordiske baggrund fornægter sig ikke i hendes tekstiler, der har klare referencer til den nordiske kulturarv uden at hun dog lader sig begrænse af snævre geografiske rammer i sit udtryk.

I Fanny Aronsens varme og farverige univers, hvor uld, kashmir og silke blandes til interessante strukturer, mødes modsætninger og smukt design opstår.

Hun kombinerer farver, mønstrer og strukturer på kryds og tværs uden at miste harmonien i designet med et kunstnerisk og samseligt resultat til følge.

Fanny Aronsen har siden 2002 arbejdet tæt sammen med det danske tekstilfirma Kvadrat, hvor hendes evne til at kombinere traditionelt håndværk med tidløst design kommer til udtryk i møbesltoffer, gardiner, puder og plaider. Derudover arbejder Fanny Aronsen ligeledes som professor ved universitetet Konstfack.

Fanny Aronsen har modtaget en række priser heriblandt Red Dot Award, Svensk Form, og de hollandske designpriser Mobila Innovative Prijs og Goed Industrieel Ontwerp.

Relaterede Artikler