Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Erwan og Ronan Bouroullec

Brødrene Bouroullec slog for alvor igennem på møbelmessen i Milano i 2000, og siden har de to franske brødre ikke været til at komme uden om, når talen falder på morgendagens design.

Erwan og Ronan Bouroullec portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Ronan Bouroullec
Dato: 1971
Uddannelse: L’Ecole nationale supérieure des arts décoratifs, 1996

Fulde navn: Erwan Bouroullec
Dato:1976
Uddannelse: L’Ecole nationale supérieure d’arts de Cergy-Pontoise, 1999

Brødrene Ronan og Erwan Bouroullec har arbejdet sammen siden 1997, hvor deres Disintegrated Kitchen fangede den italienske møbelproducent Cappellinis blik.

Brødrenes design kombinerer genkendelighed med innovation, når de genopfinder traditionelle møbler og giver dem en slags renæssance i den moderne nomadetilværelse, som når brødkurven bliver til et sofabordet Panier.

Deres stil er enkel og funktionel med humoristiske strejf, organiske former og futuristiske linjer, en opskrift, der har givet deres møbler fremtrædende plads på messer og museer verden over.

Udover industrielt design er brødrene også kendt for deres evner som indretningsarkitekter, som de har gjort brug af i opgaver for blandt andet Issey Miyake.

Priserne har regnet ned over Brødrene herunder New Designer Award ved the International Contemporary Furniture Fair (New York, 1999) Finn Juhl Prisen (2008) og Red Dot Design Award (2005, 2008).

Relaterede Artikler