Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Erik Magnussen

Keine hexerei, nur ein bischen behändigkeit! Erik Magnussen har i snart 50 år skabt fornuftige løsninger på hverdagens praktiske problemer med stram logisk sans og enkel æstetik.

Erik Magnussen portræt

© bobedre.dk

Erik Magnussen
Fulde navn: Erik Magnussen
Dato: 1940-
Uddannelse: Keramiker fra Kunsthåndværkerskolen (Danmarks Designskole), 1960
Retning: Modernisme, funktionalisme

Erik Magnussen strøg fra direkte ind hos Bing og Grøndahl efter hans afgang fra Kunsthåndværkerskolen, hvor han blev belønnet med en sølvmedalje. På Bing og Grøndahl skabte han blandt andet det prisvindende stel Hank (1970), hvor hver enkel del har flere funktioner, der hver især løser et praktisk problem udover deres oprindelige funktion. Dette fokus på løsninger er en rød tråd gennem Erik Magnussens karriere, hvor analyser af behov, materialer og produktionsforhold danner baggrund for design, der skaber nye fleksible og funktionelle genveje i hverdagen.

Erik Magnussens design er altid enkelt og tydeligt i sit udtryk, han fremhæver funktionen frem for at skjule den og det er denne opskrift der har sikret hans design en lang levetid. Et lysende eksempel på denne forening af form og funktion er Erik Magnussens ikoniske termokande, som han designede for Stelton i 1976. Den enkle cylinder ses i dag overalt fra kontorlandskaber til private hjem i ind- og udland, og med sin stramme stil og sin banebrydende vippeteknik blev den hurtig en succes og er stadig Steltons mest solgte produkt den dag i dag. Ved bogstaveligt talt at knappe kanden sammen undgås fordyrende arbejdsprocesser som svejsning, hvilket er med til at holde prisen nede uden at gå på kompromis med kvaliteten, således at alle har mulighed for at anskaffe et stykke klassisk dansk design.

Erik Magnussen er blevet belønnet for sit arbejde med en lang række priser herudner Lunningprisen i 1967, Thorvald Bindesbøll Medaljen (1996), Møbelprisen (1977) og flere ID-priser samt Red Dot Award i henholdsvis 1997 og 2001. Derudover blev han kåret til årets designer i 1983 af Dansk Designråd, samt den prestigefyldte titel af Royal Designer for Industry (RDI). I 2003 modtog han også Nationalbankens Hæderspris.

Relaterede Artikler