Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Erik Jørgensen

Erik Jørgensen har sat sit præg på dansk møbeldesign siden 1954 både som designer og møbelfabrikant, hvor særligt hans sofaer i dag betragtes som danske designklassikere.

Erik Jørgensen portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Erik Jørgensen
Dato: 1928-1998
Uddannelse: Møbelpolstrer og saddelmager

Med en uddannelse som møbelpolstrer i bagagen åbnede Erik Jørgensen i 1954 en møbelfabrik under eget navn i Svendborg, hvorfra han sendte møbler af eget design ud. Hans evne til at kombinere håndværksmæssig kunnen og materialekendskab med de nyeste designtendenser vakte hurtigt opmærksomhed og etablerede Erik Jørgensens Møbelfabrik som et anerkendt navn, der trak andre møbeldesignere til.

Erik Jørgensens øje for nytænkende design ledte til samarbejde med en række af de mest innovative og respekterede danske designere fra Poul M. Volther til Foersom & Hiort-Lorenzen.

Stilen er enkel og funktionalistisk med respekt for håndværket og blik for detaljen, hvilket gør den holdbar den dag i dag, og flere af Erik Jørgensens designs har siden fået ikonstatus.

Relaterede Artikler