Det kan godt føles rigtigt ... at være Wrong

Danske Hay har ansat den tidligere designchef for det hypede britiske brand Established & Sons Sebastian Wrong.

Et fænomen som Wrong for Hay er langtfra hverdagkost. I disse tider, hvor mange designproducenter skærer ind til benet for at få det hele til at hænge sammen, er danske Hay gået i den stik modsatte retning. Deres nye subbrand Wrong for Hay satser stort og internationalt.

I designkredse har den britiske designer Sebastian Wrong på det nærmeste opnået legendestatus som kreativ frontfigur for det hypede britiske designbrand Established & Sons, der i en årrække satte nye standarder for kreativitet. Men Established & Son havde svært ved at afsætte deres dyre designobjekter, og de senere år er det gået ned ad bakke for virksomheden. Den udvikling har Hay draget fordel af ved at ansætte Sebastian Wrong for at bruge hans kreative kraft til at skabe et nyt og mere lønsomt koncept.

  • Det begyndte med, at Sebastian Wrong spurgte, om vi havde lyst til at mødes, og jeg har altid haft kæmpe respekt for ham, og det de gjorde med Established & Sons, fortæller Rolf Hay, da BO BEDRE møder ham i London til verdenspremieren på det nye brand.

  • Vi kunne med det samme mærke, at vi delte et fællesskab, og han var ved at løbe træt i Established & Sons. Allerede efter en måned sagde han op og blev ansat af os. Udgangspunktet var egentlig, at vi skulle samarbejde om en lampekollektion, men det greb hurtigt om sig, fortæller Rolf Hay, der beskriver Sebastian Wrong som en fantastisk dygtig designer og art-director, hvis fortid i kunstverdenen skinner tydeligt igennem.

  • Hans ting er drevet af en klar idé, og når man ser hans arbejde, er det tydeligt, hvad han vil - de er meget nemme at aflæse, siger Rolf Hay. Ansættelsen af Sebastian Wrong har ikke bare betydet, at Hay har formået at skabe et nyt designunivers, det har også betydet, at Hay har fået en base i London.

  • Vi har længe haft interesse i at etablere en afdeling i London, som er et kraftcenter med en enorm energi. Sebastian har undervist på de bedste designskoler i Storbritannien og har et kæmpe netværk - også i vækstlaget under det etablerede - noget, man kun kan have, hvis man bor der. Hos Hay har vi styr på de danske talenter, men nu har vi også fået helt unge designere fra England med, som fx Matthias Smith, der har fået sit første design i produktion hos os.

Fra Danmark har vi Line Depping og Jakob Jørgensen med. Så det er en blanding af helt unge talenter og så etablerede navne som Stefan Diez og Bertjan Pot, der har bidraget til den omfattende kollektion, siger Rolf Hay. Men hvordan kan det være, at Hay ikke bare samlede det hele under en hat, når man nu allerede har et stærkt brand, som allerede har stor succes uden for Danmarks grænser?

  • Wrong for Hay er et selvstændigt brand, som skal gøre os stærkere inden for den målgruppe, vi allerede har. I begyndelsen forsøgte vi at sætte en masse ord på, hvad forskellen på Hay og Wrong for Hay er, men forskellen er Sebastian, og det han kan - fx tekstilkollektionerne af Nathalie Du Pasquier og Bernhard Willhelm - en idé, Hay aldrig havde fået.

Det handler ikke om, at vi skal være mere internationale, for det er vi allerede med en omsætning, der nærmer sig 500 millioner på verdensplan. Det handler om at styrke vores netværk. Men det vigtigste er, at vi får lavet en række produkter i høj kvalitet, og der er allerede en masse nyt i støbeskeen, slutter Rolf Hay.

Curve Chair

i Nathalie du Pasquier-tekstil designet af Sebastian Wrong, 7499 kr.

The Wooden Shelf

designet af Lucien Gumy. B 120 x d 35 x h 213,5 cm, 5999 kr.

Revolver stool

designet af Leon Ransmeier fra 1599 kr.

Slope Chair

designet af Sebastian Wrong. Endnu ikke prissat.

Bent Wood Mirror

designet af Sebastian Wrong. 1699 kr.

Frame Table

designet af Line Depping og Jakob Jørgensen. Fra 10.699 kr.

The Circle Table

designet af Sebastian Wrong. 8399 kr.

Neu Chair

designet af Sebastian Wrong. 1399 kr.

Hockney Sofa

designet af Sebastian Wrong. 18.999 kr. Wrong for Hay kan købes hos Hay og hos deres forhandlere.