Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Claesson Koivisto Rune

Den svenske designertrio Claesson Koivisto Rune besidder et formsprog, der er blevet udråbt til et lysende eksempel på det nye årtusinds æstetik, og deres design har vakt opmærksomhed både i Norden og resten af verden.

Claesson Koivisto Rune portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Mårten Claesson
Dato:
Uddannelse: Arkitekt fra Konstfack, 1994

Fulde navn: Eero Koivisto
Dato:
Uddannelse: Arkitekt fra Konstfack, 1994

Fulde navn: Ola Rune
Dato:
Uddannelse: Arkitekt fra Konstfack, 1994

Claesson Koivisto Rune blev grundlagt i 1995 af tre tidligere klassekammerater og var fra begyndelsen tænkt som et arkitektfirma, men har siden udviklet sig til at prioritere industrielt design i samme grad.

Trioen har de sidste femten år givet deres bud på alt fra smykker til gryder, og ifølge designerne selv er der da heller ingen klar linje i deres design. Claesson, Koivisto Rune har dog et minimalistisk udtryk, hvor de rene enkle former går igen som en rød tråd.

Formsproget er modernistisk og klart aflæseligt, men levner samtidig plads til innovation som den lette og transparente udendørssofa Haven eller sidde-øen Pebbles.

Claesson, Koivisto Rune har fra begyndelsen modtaget en række priser heriblandt Utmärkt Svensk Form (1993, 1994, 1995, 1996, 1998, 2000, 2002), Best Interior Object award, Forum Magazine (2002), Design S (Swedish Design Award) (2008) Elle Decoration International Design Awards (2006), Red Dot Award (2009) og Designer of the Year, Residence Magazine, 2005. Derudover er trioen det første svenske arkitektfirma, der er blevet inviteret til at udstille på Biennalen i Venedig.

Håndplukket til dig