Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arik Levy

Arik Levy har en finger med i både scenografi og kunst, men det er hans innovative og eksperimenterende møbeldesign, der har gjort ham til et anerkendt navn verden over.

Arik Levy portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Arik Levy
Dato: 1963-
Uddannelse: Industriel designer fra Art Center Europe, 1991

Arik Levy ser selv design som en ukontrolleret muskel, og siden 1997 har han ladet kreativiteten få frit løb gennem studiet L-design og sit samarbejde med producenter som Vitra, Zanotta, Desalto og Gaio & Gino.

Hans design er dynamisk og innovativt, hvor skarpe, rene linjers sættes sammen på nye måder, så udtrykket bliver skævt og anderledes uden at designet bliver larmende, som stolen A1 fra Desalto illustrerer.

Arik Levy kan være svær at sætte i bås på grund af hans alsidige udtryk, der resulterer i så forskellige design som det kubistiske isbjerg af en krystalstage, bordene Herz og Big Wire, der begge leger med organiske former og stålwiren, samt den humoristiske dørstopper formet som en guldbarre.

Arik Levy har modtaget flere internationale priser heriblandt Red Dot Award (2008), Wallpaper Design Award (2007) og Grand Prix de la Presse Internationale de la Critique du Meuble Contemporain i 2002.

Håndplukket til dig