Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Alfredo Häberli

BO BEDRE har besøgt Alfredo Häberli på hans tegnestue i Schweiz. Han elsker den danske designånd, arbejder sammen med flere danske producenter og er ved at indrette en restaurant i København.

Væggene på Alfredo Häberlis

© bobedre.dk

Alfredo Häberli lærer ved at betragte verden. Og tegnestuen i Zürich er ikke uden grund en veritabel designhule fyldt med dimser.

– Jeg samler på ting, der kan give mig inspiration, og hvis mine venner ser et eller andet, som de tror, jeg kan bruge, sender de det, fortæller designeren og fremviser en bred ledning med en masse forskellige farver. De danner et mønster, som til forveksling ligner striberne på den populære Origo-serie fra Iittala, som gennem de seneste 10 år har fundet vej til mange danske hjem.

På væggene hænger gamle arbejdshandsker, skibriller, en fluesmækker, en nøglering osv. Han piller et gammelt fiskeblink ned fra væggen og kigger drømmende på det.

– Jeg må simpelt hen have fundet ud af, hvem der har designet det!

Alfredo Häberli blev født i Argentina i 1964, men flyttede til Schweiz med sin familie i 1977. Tegnestuen i Zürich er hans private oase. Et sted, hvor han kan tænke kreativit og løfte sine drømme over i virkeligheden.

– Det er her, jeg bruger mest tid – stedet giver næring til min fantasi og min sjæl, siger han.

Inden for døren står prototypen på en stol, han er ved at tegne for Fredericia Furniture, som han før har arbejdet sammen med. Ved et bord sidder en af hans designere og fifler med noget, der skal blive en ny serviceserie for Royal Copenhagen. Både stole og service skal bruges i forbindelse med indretningen af et nyt spise-sted, som åbner i løbet af 2009 ved Rådhuspladsen i København.

De seneste par år har han tillige designet tekstiler for den danske producent Kvadrat. Efter en årrække, hvor han har designet for store internationale producenter som Moroso, Alias og Iittala, har han af flere årsager vendt sine designerøjne mod Danmark.

– Det er dejligt at arbejde i Danmark. Designere bliver værdsat i højere grad end mange andre steder, og den helt almindelige dansker ved forbløffende meget om design, fortæller Alfredo Häberli, som nyder at arbejde i et land med en lang designtradition. Hans portefølje inkluderer alt fra glas og cykler til herresko og møbler.

– Som designer vil jeg prøve mange forskellige ting og favne bredt. Jeg er i gang med at designe en sejlbåd, hvilket er en stor udfordring, hvor jeg er nødt til at bruge ingeniører til at løse alle de ting, jeg ikke selv formår med min designerviden.

  • Men faktisk er det, der giver mig størst glæde, når jeg møder en mand på gaden, som hiver fat i mig for at fortælle, at han drikker kaffe af mine kopper hver morgen og er glad for dem, fortæller Alfredo Häberli og bevæger sig ned mod sit arbejdsbord.

Han har jo en håndfuld kunder, der venter oppe i Danmark.

Relaterede Artikler