Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Alfredo Häberli

Den argentinskfødte designer Alfredo Häberli er et navn, der vækker begejstring verden over for hans evne til at skabe enkelt og funktionelt design, der går imod strømmen.

Alfredo Häberli portræt

© bobedre.dk

Fulde navn: Alfredo Häberli
Dato: 1964-
Uddannelse: Industriel designer fra Höhere Schule fur Gestaltung, Zürich 1991

Alfredo Häberli blev for alvor kendt i Norden, da han i 1999 designede Origo-serien for finske Ittala. Den enkle stribede serie blev øjeblikkelig en succes og betragtes i dag som en moderne klassiker og siden er det blevet til en række andre opsigtsvækkende design.

Alfredo Häberli blander tradition med innovation, han reducerer designet til opsigtsvækkende enkelhed med smukke og skæve detaljer som serien Aki, hvor såvel spisebord som stole sorte flader brydes af det lyse træ, ligesom benene er blevet drejet en kvart omgang. Selv når Alfredo Häberli eksperimenterer, er funktionaliteten og den enkle elegance altid i fokus, som kontorstolen Taormina med de skulpturelle linjer og den høje komfort.

Alfredo Häberli har høstet stor anerkendelse for sit arbejde og senest blev han kåret til Designer of the Year af Architektur & Wohnen i 2009.

Håndplukket til dig