Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Alberto Alessi

Alberto Alessi – en af designverdenens “grand old men” – sidder afslappet på en stol i solen ...

Alberto Alessi

© bobedre.dk

… Vi er i Stockholm, hvor finske Oras har inviteret pressen op i forbindelse med lanceringen af et nyt armatur designet i samarbejde med den italienske designvirksomhed.

Alessi har siden 1930’erne leveret strømlinet og humoristisk brugskunst til hele verden. Virksomheden har haft afgørende indflydelse på karrieren hos stjernedesignere fra Pier Giacomo Castiglioni til Philippe Starck, og nu 64-årige Alberto Alessi har alle dage haft en helt klar opfattelse af, hvad godt design er.

– En god designer er i stand til at tage sjælen i den tid, vi lever i, og kan udfolde den i sit eget formsprog uden at repetere det, der allerede eksisterer.

Nogle af vores ting fra 1950’erne fungerer stadig i dag, fordi sjælen fra den tid er indbygget i dem. Desværre har størstedelen af verdens designere ikke den evne, fortæller Alberto Alessi.

– Meningen med design er, at det skal skabe glæde og lykke i folks liv, fortæller han og understreger, at udviklingen af nye ideer, og det kreative samarbejde med designerne er det, han nyder mest.

– For mig er design grunden til, at jeg nyder at stå op om morgenen. Design handler om kreativitet, og det er en stor gave at arbejde med kreative mennesker, men du skal også tro på, at skønhed kan redde verden, fortæller han med et smil.

– Jeg kigger altid på, om Alessi kan bevæge sig nye steder hen. For tiden arbejder vi fx på nye ting inden for møbler og belysning, hvilket er elementer, vi ikke før har satset på. Det bliver da svært, for der er så mange gode producenter allerede, men vi tager alligevel springet næste år.

Vi samarbejder for øjeblikket med en dansk designer, som er kendt navn i Italien – mere kan jeg desværre ikke afsløre lige nu, men projektet skulle gerne blive realiseret i løbet af næste år, siger han med et hemmelighedsfuldt glimt i øjet.

Relaterede Artikler