©

Ny lampe i anledning af fødselsdag

I anledning af Poul Henningsens 120 års fødselsdag lanceres en ægte lampeklassiker.

Poul Henningsen var en af det 20. århundredes mest markante danske kulturpersonligheder. Han er umiddelbart mest kendt for sit unikke lampedesign, men Poul Henningsen havde mange flere ting at byde på. Foruden at være lysmager, var han dansk arkitekt, revyforfatter, debattør og samfundsrevser. Poul Henningsen har ikke kun haft stor betydning i Skandinavien, men også på den internationale designscene; har han i høj grad haft indflydelse på skandinavisk designs genkendelighed verden over.

I anledning af Poul Henningsens 120 års fødselsdag den 9. september, lancerer Louis Poulsen PH 3½-3 pendel. Pendlen har ikke før været i produktion, men er baseret på Poul Henningsens originale tegninger fra mellemkrigstiden.

Pendlen er opbygget efter et 3-skærmssystem, som er Poul Henningsens primære kendingsmærke. Lampen er udført med metalskærme i farverne rød, grøn, gul og hvid. Ophænget er udført i brunt kobber. PH 3½-3 pendel er et stykke dansk designhistorie inden for belysning.

I sin designstrategi lagde Poul Henningsen vægt på funktion. Det var vigtigt for ham at fremstille en lampe, som ikke kunne blænde; uanset hvilken vinkel lampen blev oplevet fra. Det velkendte 3-skærmsystem sikrede dette. Lampen giver et flot, funktionelt og dekorativt lys.

Vejledende pris er 5.495 kr.