Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvordan skal din påske smage i år? Vi giver dig 7 bud på årets påskelækkerier

Uanset om du er til den søde chokolade eller en lille skarp, er påsken en god anledning til at hygge lidt ekstra. Vi har her samlet 7 smagfulde bud på årets lækkerier.

Lakrids by Bülow ægg

© Lakrids by Bülow

Luksuriøs lakrids

Skal dit påskeæg også gerne være en kombination af chokolade og lakrids? Så vil årets to påskespecialiteter fra Lakrids by Bülow med garanti falde i din smag!

Den første smag med navnet ‘twisted banana’ byder på en skøn kombination af sød banan, salt lakrids, cremet hvid chokolade og rå lakridspulver.

Påskens anden smag af ‘crispy caramel’ er en mere klassisk kombination med karamelliseret dulcechokolade og blød lakrids. Som prikket over i’et er der tilføjet små flager af havsalt og råt lakridspulver for at give den dybe sødme et raffineret modspil.

Hvis du for alvor ønsker at bringe påsken ind i hjemmet, er der mulighed for at købe et “Ægg Creativity Kit”, hvor man sammen med lakridsen får maling og pensler til at pynte æggebeholderne.

Du finder det kreative set og lakridsen her.

Vagtelæg Summerbird

© Summerbird

Summerbird påskeæg

© Summerbird

Økologisk kvalitetschokolade

Summerbird er kendt for deres velsmagende, økologiske chokolade med et elegant ydre - og deres påskechokolade er ingen undtagelse.

Dette års ‘Spring Collection’ fra Summerbird er især inspireret af naturen. Kollektionen byder både på påskeklassikere og nye smagsoplevelser. Fælles for dem er naturens delikate ingredienser som mynte, lakrids, vanilje, hindbær og rabarber.

Skal din påskechokolade komme i ekstra fin beklædning, er der mulighed for at købe de flotte sølv-æg, der findes i flere størrelser og design.

Du finder hele påskekollektionen her.

Snaps Bornholm

© Snaps Bornholm

Innovativ snaps

Ingen påskefrokost uden snaps - så hvorfor ikke nyde en lækker én af slagsen? Snaps Bornholm har specialiseret sig i at lave god, smagfuld snaps der er lavet på råvarer af høj kvalitet og med fokus på økologi.

Med deres snaps giver de den traditionelle snaps et moderne strejf når de eksperimenterer med sammensætningen af ingredienser, der vækker sanserne.

I deres sortiment er otte klassiske varianter og flere limited editions, så det er bare at vælge, hvilken smag der passer til dit påskebord.

Du finder snapsene her.

Karamelleriet påske

© Karamelleriet

Karameller med påskeovertræk

Karamelleriets version af en påskehilsen er baseret på deres klassiske flødekaramel og kommer i en flot æske, der passer til anledningen.

Dette års to påskevarianter er begge overtrukket med et tykt lag belgisk chokolade. Den første, ‘Hr. Smil’, er flødekaramel med peanuts som er overtrukket med mørk chokolade, og den anden ‘Frk. Solskin’ er flødekaramel med appelsin og passion overtrukket med hvid chokolade.

Er du mere til den helt klassiske smag af flødekaramel, kan disse også købes i en særlig påskeæske.

Alle påskeæskerne finder du her.

Thisted Bryghus påskeæg

© Thisted Bryghus

Et gyldent påskeæg

Er du ikke til det klassiske chokoladepåskeæg eller trænger du bare til noget, du kan skylle påskeægget ned med? Så kan et flydende påskeæg fra Thisted Bryghus måske være svaret.

Påskeægget fra det nordjyske bryggeri er blot et ud af mange gode bud på en påskeøl. Denne variant er brygget af økologiske råvarer og med rigelige mængder malt, der giver en fyldig karakter, og sydtysk humle der bidrager med en smule bitterhed.

Find påskeægget og de andre påskeøl fra bryggeriet her.

Wally and Whiz påske

© Wally and Whiz

En frisk vingummi

Vingummi er måske ikke den mest traditionelle påskespise, men hvorfor ikke holde en pause fra chokoladespisningen og prøve en frisk vingummi i stedet? Wally and Whiz er danskproduceret gourmet-vingummier med udelukkende naturlige smage fra bær, frugter, krydderurter og rødder.

I anledningen af påsken har de lanceret to nye smagsvarianter. Den første er en kombination af lime og banan, mens den anden er med fersken og humle.

De nye varianter kan sammen med et udvalg af deres eksisterende smage fås i et pænt, kantet påskeæg i enten en stor eller lille udgave.

Du kan finde de firkantede påskeæg her.

Påskete

© Getty Images

En kop varm forår

Efter en god påskefrokost kan det være rart med lidt varmt at drikke. Påsketeen fra Østerlandsk Thehus er en blanding af grøn te og sort earl grey, der er kombineret med skønne frugtsmage som rabarber, fersken og jordbær.

Teens smag er sød, rund og frugtig med undertoner af bergamotte. Alt sammen smage der gerne skulle lede tankerne hen på forår og lysere tider.

Du kan finde den særlige påskeblanding her.