©

Designer Cecilie Manz fik en kongelig pris

Kronprinsparrets store kulturpris gik i år til designeren Cecilie Manz, som fik overrakt en check på en halv million og et meget flot kongeligt skulderklap.

I år er det ti år siden, at Bikubenfonden indstiftede Kronprinsparret Priser som en bryllupsgave til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Dette års prisuddeling foregik den 27. september i Musikkens Hus i Aalborg. Kronprinsparrets Priser omfatter både Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris samt Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Årets vinder af den anerkendte Kronprinsparrets Kulturpris, blev den danske designer Cecilie Manz.

"Den grundlæggende idé er altid stærk i Manz’ design, der både fremkalder associationer til historiske designgenstande og samtidig tydeligt afspejler nutiden. Cecilie Manz evner at kombinere forskellige designstrategier på nye måder. I hendes design opstår der typisk en tvetydighed, der på en interessant måde pirrer vores fantasi. Det er netop hendes særegne måde at fusionere til tider komplekse idéer med et enkelt og rent udtryk, der giver et både sensitivt og vedkommende design".

Dette var Kronprinsparrets motivering til at overrække hædersprisentil Manz. Cecilie Manz blev belønnet med 500.000 kr. samt et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson.

Mange kender allerede Cecilie Manz, og der hersker ingen tvivl om, at hendes designs er kreative, innovative og kunstneriske. Hun har æstetisk sans og hun er nytænkende. Der kan fremtidigt forventes store designpræstationer af Manz - nationalt såvel som internationalt.

Cecilie Manz har senest designet en række køkkenredskaber til Steltons RIG-TIG-kollektion. Kollektionen hedder ”Easy”. Easy er fremstillet i træ, og har både praktiske og æstetiske kvaliteter.