Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Design til boligen

 Aflange italienske fliser

© bobedre.dk

Aflange italienske fliser Flisegalleriet.dk har fået en kollektion af nye aflange italienske fliser til Danmark. Kanterne på de nye italienske fliser er knivskarpe, og fugen mellem fliserne er meget tynd. Det gør det lidt sværere at sætte fliserne op end normalt, men til gengæld er det færdige resultat meget elegant. Badeværelset vil få et nyt look med lange, lige linjer. Fliserne fås i forskellige størrelser, farver og overflader.

Dansk når det er bedst

© bobedre.dk

Dansk når det er bedst Generelt kan man sige, at det er brugskunst og design af bedste innovative skandinaviske karakter - og en afspejling af de nordiske formsprog. På verdens største livsstilsmesse, Ambiente-messen i Frankfurt, præsenterede Danish Crafts her i februar deres kollektion nummer otte, Collection 8, med 26 deltagende kunsthåndværkere.

Dansk når det er bedst

© bobedre.dk

Dansk når det er bedst Generelt kan man sige, at det er brugskunst og design af bedste innovative skandinaviske karakter - og en afspejling af de nordiske formsprog. På verdens største livsstilsmesse, Ambiente-messen i Frankfurt, præsenterede Danish Crafts her i februar deres kollektion nummer otte, Collection 8, med 26 deltagende kunsthåndværkere.

Effekter på tæppet

© bobedre.dk

Effekter på tæppet Der er ikke sparet på effekterne i tæppet Austin fra det danske firma Linie Design. Gulvtæppet er håndtuftet, men der er brugt forskellige teknikker og forskellige typer og tykkelser garn. Resultatet er et tæppe med mange strukturer og mønstre, som overlapper hinanden og skaber en flot enhed. Tæppet fås kun i en farve, men i tre størrelser fra 2185 kr.

Kantede kander

© bobedre.dk

Kantede kander P.E.J. Danmark har denne nyhed til foråret. De to kander, Wanda, i stål eller melamin. De rummer 1 liter og kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Stående tæt sammen fylder de intet i køleskabet. De er designet af Kai Hansen. Pris 399 kr. i stål, 199 kr. i melamin.

 Karim Raschids Istanbul

© bobedre.dk

Karim Raschids Istanbul Morphescape hedder dette frække og funktionelle alternativ til tableware skabt i hvid keramik af topdesigneren Karim Raschid. Modulerne, som kan bruges hver for sig eller tæt samlet, skaber Istanbuls silhuet og består af: tallerkner, skåle, salt og peber-sæt, olie-eddike-sæt, sukkerskål og flødekande, vase, lysestage, askebæger mv. Priser fra 32-101 euro pr. stk.

Puder til foråret

© bobedre.dk

Puder til foråret Fraregnet de lysegrønne bøgeskove i maj er der næppe noget, der signalerer mere forår, end når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Sakura er navnet på en japansk kirsebærblomst og på en serie nye puder fra RoomMate med motiver af både kirsebær og krysantemum påført i velourprint. RoomMate har også en børnekollektion. Puderne fås i to størrelser og koster 400-600 kr.

Skulpturelle skåle

© bobedre.dk

Skulpturelle skåle Dansk keramik har stor succes i disse år, også i udlandet. Keramikeren Ane-Katrine von Bülow har skabt en skøn serie af sort-hvide, supertynde porcelænsskåle med grafiske netmønstre og ornamentik, Circles. De repræsenterer et møde mellem håndværksmæssige traditioner og ny computerteknologi, og det tager Ane-Katrine von Bülow en hel uge at producere de største af skålene. Priser fra ca. 2000 kr. Tlf. 39 62 56 35.

Bakken til grill og sushi

© bobedre.dk

Bakken til grill og sushi Designvirksomhed Live har produceret fadet Dip Tray til livet omkring langbordet. Det er i skinnende hvid akryl med to mundblæste glas til fx dip, sauce, oliven eller lignende og er designet af Morten Lauritzen, som har ladet sig inspirere af japanernes sushi-måltider. Dip Tray er også perfekt til grillaftener på terrassen.

 Bokse og avisholder i læder

© bobedre.dk

Bokse og avisholder i læder Her er en flot løsning på rodet og bunkerne i boligen. Opbevaringsbokse i gennemfarvet kalveskind af høj kvalitet, udarbejdet i mål, så de passer ind i de fleste reoler. Sæt f.eks. dine cder i system i denne cd-boks fire stk. passer lige ind i en Montana-reol. Fås i brun eller sort læder i to længder til hhv. 298 kr. (34 cm) og 398 kr. (22 cm). Der fås også avis-kurv til 1398 kr.

Butterfly er navnet på Soflines nye sofa

© bobedre.dk

Butterfly er navnet på Soflines nye sofa Designet er af Stine Gam og Enrico Fratesi, der i øvrigt vandt BO BEDREs talentkonkurrence Element 2005. Ryggen på denne sofa kan klappes ned, så sofaen bliver til seng. Pris: ca. 7600 kr.

Byg din egen sofa

© bobedre.dk

Byg din egen sofa Lola hedder multisofaen designet af Mads Odgård for firmaet Søren Lund Møbler A/S. Denne sofa følger tendensen med store, rummelige og fleksible sofaer. Her betrukket med 100 % rent uldstof. Priser fra 4642 kr. til 6642 kr. pr. modul.

Duft af 1960´erne

© bobedre.dk

Duft af 1960´erne På møbelmessen blev Luigi Colanis tv-relax stol relanceret. Han designede stolen for Kusch+Co. i 1968, men dengang var den for vild.

Ekstra lange puder

© bobedre.dk

Ekstra lange puder Ekstra lange puder med glade striber fra firmaet Gode Vibrationer. Gode til sofaen, sengen eller måske til bilens bagsæde. Puderne måler 35 x 125 cm, og koster 795 kr. inkl. fyld af dun. Fås også som almindelige puder, 40 x 60 cm, til 295 kr.

En slags oliemaling

© bobedre.dk

En slags oliemaling Mens vi venter på grillsæsonen, er det tid at toptrimme udstyret. På Marcus Vagnbys Brushholder for P.E.J. sidder låget til plastbeholderen på selve penslen, så der er lukket for olien eller marinaden, når der ikke pensles - f.eks. med salsa verde, der er glimrende til grillstegt kød og fisk: Hak hvidløg, kapers, syltede agurker, bredbladet persille, basilikum og mynte, og bland med Dijon-sennep, rødvinseddike og olivenolie, og smag til med salt og friskkværnet peber. Fra 99 kr.

Fade betrukket med læder

© bobedre.dk

Fade betrukket med læder Læder i alle afskygninger hører til det hotteste boligtilbehør lige nu, og den tendens har Museumsbutikken på Louisiana taget til sig. Disse utraditionelle fade betrukket med randsyet læder er dekorative både i sig selv og f.eks. som frugtfade. Fadene er designet af Juup of Sweden og fås i flere farver. Læderet er behandlet, så det tåler aftørring med en fugtig klud. Pris 495 kr. for det lille og 995 kr. for et stort. Serveringsskeerne er designet af Andreas Mikkelsen og koster 349 kr.

 Futuristiske bænke i plast

© bobedre.dk

Futuristiske bænke i plast Sidus er en nyhed fra det italienske firma Softline - en bænk i plast designet af Valerio Bottin. Det bløde design giver den et futuristisk udtryk, og den er velegnet til både det private og det offentlige rum. Samtidig kan Sidus bruges både inde og ude. Måler 113 x 43 x 43 cm. Fås i farverne ferrarirød, sort, hvid, elfenben, orange, bordeaux, grå, blå og gul.

Hundemad i designerskål

© bobedre.dk

Hundemad i designerskål Lad også hundene mærke forbrugsfesten med designer-madskålen Metro Scoop & Serve fra firmaet Wetnoz, der har vundet flere priser for kombinationen af design og funktionalitet. Skålen fås i tre størrelser og tre farver.

Indret med kæmpe plakater

© bobedre.dk

Indret med kæmpe plakater Vi har sagt det et par gange tidligere, men gentager det gerne: Gigantiske fotostater og naturplakater er superhotte i boligen! De liver op i de fleste stuer og giver en fantastisk dimension i rummet. Herhjemme har Søndergaard Møbler i Helsingør fx disse tapet-fotostater i kraftigt mat papir. De måler 186 x 300 cm og koster 1725 kr.

Keramik-hit

© bobedre.dk

Keramik-hit Den står allerede i hippe livstilsbutikker i New York og Milano, danske Rikke Jakobsens nye skandinaviske kollektion af brugsting i ben-porcelæn. Keramikeren, der til daglig bor i Rom, men med firma i Kolding, har bl.a. succes med gulvvaserne omviklet med Divina-uldstof fra Kvadrat, 1300 kr. pr. stk., og stel med termo-kopper.

Krokodille på gulvet?

© bobedre.dk

Krokodille på gulvet? Ja, moden dikterer nye flisetyper på gulv og vægge. Gerne med mønstre eller strukturer. Og italienerne er som altid i front, når det gælder nyt design. Flisegalleriet kan nu præsentere disse italienske fliser i krokolook til badeværelset. Pris 850 kr. pr. m2.

Lazy Jack

© bobedre.dk

Lazy Jack Sækkestolen Lazy Jack i sejldug/dacron, er en stol der kan klare de fleste udfordringer, både indendørs og udendørs. Kan vaskes. Fås i tre størrelser og otte farver til 1795 kr., 2450 kr. og 3225 kr.

Leaf dørmåtte

© bobedre.dk

Leaf dørmåtte En dørmåtte er ikke, hvad den har været. For hvorfor ikke gøre den til et stykke dekorativt design? Det har Base212 gjort med måtten Leaf, der måler ca. 100 x 160 cm og koster 400 kr. Fås også i grå til samme pris eller i sort til 500 kr.

Naturlige puder

© bobedre.dk

Naturlige puder Birk og Bjergkæde hedder to af tekstildesigner Katrine Lembeks puder, som er superfine om vinteren. Hun tegner selv motiverne, håndtrykker stofferne (kemikaliefrit) og syr puderne. De måler begge 40 x 60 cm, og koster 350 kr. pr. stk. Ud over sine egne tekstiler bruger hun også amerikanske retro-stoffer til sine designs.

Ned på gulvet!

© bobedre.dk

Ned på gulvet! Majken Mann blev uddannet på Danmarks Designskole i 2004. Og siden er det gået stærkt for den 33-årige freelancer, som er medlem af designgruppen og tegnestuen Grøn Dør. Majken Mann tror på, at vi i fremtiden vil bruge gulvet mere aktivt, og at vi sætter os ned på tæpper og puder - ikke i sofaen. Puderne i filt og læder måler 35 x 60 cm og er ude i butikkerne fra juni pris ca. 1000 kr. pr. stk.

Ned på gulvet!

© bobedre.dk

Ned på gulvet! Majken Mann blev uddannet på Danmarks Designskole i 2004. Og siden er det gået stærkt for den 33-årige freelancer, som er medlem af designgruppen og tegnestuen Grøn Dør. Majken Mann tror på, at vi i fremtiden vil bruge gulvet mere aktivt, og at vi sætter os ned på tæpper og puder - ikke i sofaen. Tæppet HighLow var i maj 2005 endnu ikke i produktion.

Ny tesi gør det let

© bobedre.dk

Ny tesi gør det let Ny tesi gør det let og enkelt at brygge te direkte i termokanden eller i koppen. Tubtea fra det danske designfirma Riis passer til alle termokander på markedet, består af et blødt rør og en bundprop i sort gummi samt en rund metalplade, et låg, i børstet stål, som kan sættes på i den højde, man ønsker, så sien hviler på termokanden eller koppens kant. Nem at rengøre, da alle dele tåler maskinopvask.

Poul Kjærholm

© bobedre.dk

Poul Kjærholm Poul Kjærholm tegnede skålen PK-Bowl i 1963, men den har aldrig været i produktion. Nu har fi rmaet Architectmade endelig produceret den i 200 eksemplarer. Skålen er i granit, måler 15 x 15 x 6,7 cm, og koster 1449 kr. Find forhandler på www. architectmade.com.

Smilende stole og sofaer

© bobedre.dk

Smilende stole og sofaer Ligne Roset er kendt for at være avantgardistiske. De lette og blødt kurvede sofaer og stole, Sake, af Pascal Mourgue, er betrukket med elastisk stof. Pris 8.000-10.600 kr. for stolen og 12.300-15.000 kr. for sofaen. Haslund Interior.

Smukt genbrug

© bobedre.dk

Smukt genbrug Bænken er lavet af materialet durat, der er skabt af polyester og genbrugsplastic og er 100 procent genanvendeligt. Bænken, som her ses med et multistribet sæde, fås også med kun to farver efter eget valg. En 120 cm lang bænk koster 460 euro, mens en bænk på 160 cm koster 530 euro.

Sofaen siger w.h.a.t.

© bobedre.dk

Sofaen siger w.h.a.t. Et stramt sæde og et bølgende ryglæn udgør sofaen w.h.a.t.. designet af Hans Thyge, som har smidt efternavnet Raunkjær. Producenten Stouby har på det seneste lanceret flere sofaer med nyt look, w.h.a.t. bærer tekstiler af hollandske Tord Boontje. Som vist med lædersæde, 19.140 kir.

Sov som stjernerne

© bobedre.dk

Sov som stjernerne Jennifer Lopez og Nicole Kidman er det i dag. Og nu kan du også blive det! Altså forelsket i det psykodeliske Pucci-mønster. Auping har designet sengetøj inspireret af mønstret, som i mange år har været indbegrebet af glamour og jetset. Fås i sommerens lipstick- og lipglossfarver samt i sand, hvid og mokka. 100% bomuld. 530 kr. pr. sæt. Telefon 33 17 94 34.

Sovesofa fra Rolf Benz

© bobedre.dk

Sovesofa fra Rolf Benz Som noget helt nyt kan man få en sovesofa i Rolls Royce-klassen. Rolf Benz står bag modellen 520 på 130 x 240 cm, der kombinerer en innovativ funktion med et luksusdesign - den kan nemlig foldes ud og blive til en komfortabel seng. Læderudgaven kommer til at koste ca. 50.000 kr. Forhandlerinfo hos Tommy Nielsen på tlf. 86 18 88 75.

Sten i stuen...

© bobedre.dk

Sten i stuen... eller måske i haven? Den rustikke stensamling her er i virkeligheden en række puder i forskellige størrelser - helt op til sofastørrelse. Priser på 315-1085 kr., forhandles af boligbutikken Arkitektens Have i Valby.

Variable vaser

© bobedre.dk

Variable vaser MondriVasen er inspireret af den hollandske kunstner Piet Mondrian - i en sådan grad, at den nærmest er en tredimensional udgave af hans malerier. Det er den danske designer Frank Kerdil, der står bag den skulpturelle vase, som samtidig byder på en lille nyopfindelse. For hvor vaser normalt kun har én åbning, har denne fleksible udgave tre, så den passer til flere buketstørrelser. . Ring 64 48 14 74 for forhandler.

Relaterede Artikler