Årets lampe

BO BEDREs lampepris gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem.

HIVE
Design: NICHOLAI WIIG HANSEN
Producent: NORMANN COPENHAGEN
Ved første øjekast ser Hive ud som mange andre, men lampen, der består af en række metalringe kan trykkes sammen, så den ikke fylder noget, når den skal sendes som fragt. Samtidig er den smuk, og så er det godt tænkt at give den nederste ring en anden nuance, hvilket tilfører lampen et stærkt grafisk element.

SHAYK
Design: AMANDA BETZ
Producent: ARTECNICA
Shayk er et mesterligt studie i foldekunst. Udtrykket er ekstremt stemningsfuldt, og lampen sendes, i bæredygtig- hedens tegn, i en flad pakke med elementer, man selv skal sætte sammen.

LA CLOCHE
Design: AURÉLIEN BARBRY
Producent: LE KLINT
Le Klint er gode til at holde deres gryde i kog og blive ved med at få talentfulde designere til at nyfortolke den klassiske plissélampe. Aurélien Barbrys La Cloche er et eksempel på, at enkle løsninger ofte fungerer. Den er ikonisk i sit formsprog og alligevel meget forfriskende i sit udtryk.

PULL LAMP
Design: WHATSWHAT
Producent: MUUTO
Den svenske designertrio WhatsWhat vandt Muutos talentkonkurrence i 2010 med lampen Pull Lamp, og i 2012 blev lampen så sat i produktion. Lampen er fremstillet i asketræ, og det, der gør Pull Lamp finurlig, er, at den reguleres ved at trække i stofledningen. Pull Lamp er ufattelig enkel, men alligevel nytænkende, hvilket er en svær kombination at afstemme som designer.

LC SHUTTERS
Design: LOUISE CAMPBELL
Producent: LOUIS POULSEN
Der blev bandet en del på metalfabrikken, da Louise Campbell insisterede på sit design, hvor fine mønstre er præget ind i en metalplade. Efter en opslidende udviklingsperiode lykkedes projektet, og LC Shutters er siden sin lancering blevet en veritabel bestseller. Lampen har Louise Campbells karakteristiske feminine, og poetiske udtryk med lys, der strømmer ud gennem det fine mønster.

MINGUS
Design: CECILIE MANZ
Producent: LIGHTYEARS
Siden 2005, hvor Cecilie Manz skabte Caravaggio-lampen, der for længst har fået klassikerstatus og er blevet en gigantisk bestseller, har alle ventet på afløseren. Sidste år kom så Mingus, der på overbevisende vis tager arven op. Cecilie Manz er en af landets bedste formgivere med en sublim fornemmelse for små detaljer, der gør hele forskellen, og det er Mingus et skoleeksempel på.