Årets Klassiker

Prisen for årets klassiker går til et stykke design, der lander rigtigt i sin nye kontekst og tid.

PP 129

Design: HANS J. WEGNER
Producent: PP MØBLER
Netstolen pp129 blev tegnet af Hans J. Wegner i 1968, og i 2012 vendte den tilbage til de danske designelskere. Som med de fleste andre Wegner-møbler forbløffes man over hans utrolige evne til at skabe stole med raffinerede detaljer.

MAYOR

Design: ARNE JACOBSEN & FLEMMING LASSEN
Producent: &TRADITION

Det var noget af en overraskelse og et stort scoop, da &tradition lancerede sofaen Mayor. Sofaen skabte Arne Jacobsen og Flemming Lassen til Søllerød Rådhus i 1939. Den er en af de fineste på markedet og har tilmed aldrig været i produktion før - det var godt set!

SIBAST NO 08

Design: HELGE SIBAST
Producent: SIBAST FURNITURE
2012 blev også året, hvor den smukke Sibast No 8 igen blev hentet hjem fra glemslens designmarker. Den blev oprindeligt designet i 1953 af Helge Sibast. Det er dansk snedkerkunst i verdensklasse.

Design: ILLUM WIKKELSØ
Producent: STOUBY
Efter 30 år som auktionsobjekt satte Stouby i 2012 møbelarkitekt Illum Wikkelsøs V11-serie fra 1965 i produktion igen. Serien fortæller historien om en periode inden for dansk design, hvor det meste gik op i en højere enhed, og det er svært ikke at glæde sig over, at V11 har fået nyt liv.

DOO-WOP

Design: LOUIS POULSEN
Producent: LOUIS POULSEN
Doo-Wop blev produceret første gang i 1950’erne, og i de senere år er interessen for de ældre udgaver steget hos antikvitetshandlere og på auktioner. Det fik Louis Poulsen til at genoptage produktionen i 2012. Den nye Doo-Wop er tro mod den tidligere, men farverne er nye, og særligt den messingfarvede er elegant.

© ML42

Design: MOGENS LASSEN
Producent: BY LASSEN COPENHAGEN
Mogens Lassen (1901-1987) designede taburetten i 1942 til en udstilling på Kunstindustimuseet i København. Den er inspireret af datidens skomagerstole, og den særlige udformning på sædet er genial og meget komfortabel.

TAPET

Design: ARNE JACOBSEN MFL.
Producent: BORÅSTAPETER

Wallpapers by Scandinavian designers er tapeter med tryk af store skandinaviske designere fra 1950’erne, fx Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl Axel Pehrson og Stig Lindberg. Mønstrene minder én om, at en designer som Arne Jacobsen var begejstret for sprudlende blomstermotiver og farver.

HALLINGDAL

Design: NANNA DITZEL
Producent: KVADRAT
Hallingdal-tekstilet blev skabt i 1965 og er blevet et af de bedst sælgende tekstiler i verden. I 2012 inviterede Kvadrat en ny generation af kunstnere og designere til at fortolke Hallingdal. Udstillingen i Milano i april viste værker af fx Ionna Vautrin, Front, Ministry of Design og Hjortefar og er allerede legendarisk. Udstillingen pumpede så meget ny vitalitet ind i Hallingdal, at det uden problemer kan tage 50 år mere på sejrskurs - imponerende.