©

Bækmarks sanselige og kraftfulde streg

12 FLOWERS by Toril Bækmark er en kalender til 2015, der består af 12 poetiske værker, der giver stemning til alle årets måneder.

Jeg har skrevet om hende før her på bloggen - og nu gør jeg det så igen. Det er ikke uden grund...12 FLOWERS by Toril Bækmark er en kalender til 2015, der består af 12 individuelle, kraftfulde og på samme tid, poetiske værker, der giver stemning til alle årets måneder. Bækmark lader kalenderens skemalagte ’årshjul’ træde i baggrunden. Selve motivet af blomsterne får fokus og med sin karakterfulde streg, fortæller Bækmark om et blomsterunivers, der både rummer skønhed, våragtigt ædelhed, men også om forfald og ælde, når naturens går sin gang og kronbladene vender ’vrangen ud’ i et desperat forsøg på at vedblive som havens dronning lidt endnu..

September er min egen foretrukne måned i Toril Bækmarks univers. September er enkel og i kølige efterårsfarver med håb om, at foråret nok skal spire frem igen også selvom året går sin gang. Det er en kalender, der skal bruges! Så derfor er plads til at skrive månedens begivenheder og fødselsdage ind - hvilket bare giver mulighed for at gøre kalenderen til sin helt eget ’statement’ på året 2015.

Kalenderen kan blandt andet købes på Statens Museum for Kunst og Kunstforeningen Gammel Strand.

www.torilbaekmark.com