Årets gennembrud

Går til en designer, som de færreste havde hørt om i 2011, men som i 2012 for alvor stillede sig op på designscenen.

© bobedre.dk

Det er blevet tid til at BO BEDREs store prisuddeling, hvor vi peger på de stjerner, der netop nu lyser stærkest på den danske designhimmel. i år uddeler vi seks priser. se her, hvilke nye møbler, design, klassikere, lamper, designere ogtalenter der er nomineret til BO BEDRE AWARDS 2013.

Vinderen som "Årets gennembrud" blev:
OeO

© bobedre.dk

ASK EMIL SKOVGAARD Han er inspireret af gamle mestre som Finn Juhl og drages af træ og organiske former. Ask Emil Skovgaard er møbelkunstner og en meget talentfuld håndværker. Med fx bænken Sinus og bordet Cloud viser han, at han mestrer balancen mellem det funktionelle og det kunstneriske udtryk, og han har da også allerede fået international opmærksomhed i magasiner som det britiske Wallpaper.

© bobedre.dk

SIMON LEGALD
Han blev færdig med sin uddannelse i 2012, hvilket også var året, hvor han fik et seriøst gennembrud som designer. Den danske producent Normann Copenhagen tog Simon Legald under sine vinger og producerede hele fire møbler af det unge talent. Og Onkel-sofaen, Sumo-puffen, Block-barbordet og Toj-tøjstativet viser, at han er godt forankret i den danske møbeltradition, men har talentet til at fortolke den og give den sit helt eget udtryk.

© bobedre.dk

TRINE KJÆR
Hun er stadig i gang med sin uddannelse på arkitektskolen i Aarhus, men har allerede gjort sig bemærket med sit design, der lover godt for fremtiden. Hendes fine lænestol Lauf Chair er en formmæssig nydelse, og møblet Black Box er et eksempel på mesterlig snedkerkunst. Hendes små borde i genbrugstræ Re:table (skabt i samarbejde med Mette Risbæk) vandt førstepræmien i konkurrencen AarhusH. Trine Kjær er helt sikkert et navn, vi kommer til at høre mere til i fremtiden.

© bobedre.dk

AMANDA BETZ
Hun kan forvandle papir til overraskende og poetiske designobjekter og har sit helt eget udtryk. I 2012 fik hun både sit danske og internationale gennembrud med lamperne Cassiopeia for danske Le Klint og Shayk for amerikanske Artecnica. På BO BEDRE er vi ikke i tvivl om, at vi her har at gøre med en ung designer, der har en lysende fremtid foran sig.

© bobedre.dk

OEO
Thomas Lykke og Anne-Marie Buemann overraskede en hel branche, da de præsenterede brandet Stellar Works i Milano i 2012. OeO er den kreative drivkraft bag den kinesisk- japanske møbelproducent, der mikser asiatisk og skandinavisk æstetik med prisvindende resultater til følge. OeO designer også egne kollektioner, og de viser med al tydelighed, at vi har at gøre med to mennesker, hvis talent og iværksætterevne ligger langt ud over det sædvanlige.