24 designnyheder

Lagunen i stuen, 70'er-vægge i kork og Åhh, mit gevir ...

Skala arkitekter
© bobedre.dk

Skala Arkitekter står bag en serie nye borde, hvis koncept bygger på minimalistisk enkelhed. Bordene består at et stel i rustfrit stål med livstidsgaranti og en linoliumsbelagt mdf-plade, og passer perfekt sammen med fx Poul Kjærholms PK22 (foto). Fås i flere størrelser: fx h 42 x b 66 x h 120 cm, 16.000 kr., Duce.

Nyt fra Skovby
© bobedre.dk

Skovby Møbelfabrik har netop sendt en række nye design på markedet. Fx SM231-sofabordet med ellipseformet bordplade og kileformede træben. Bordet har en skjult hylde under pladen. B 77 x l 135 cm, fra 3609 kr. SM69-stolen er også en nyhed. Den har ben i børstet stål, og skallen kan fås med betræk i tekstil eller læder. Fra 3595 kr., Skovby.

Interiors Now
© bobedre.dk

Interiors Now tager læseren med til 34 boliger fra hele verden, der afspejler tidens største tendenser. Få et kig ind i alt fra lejligheder i Mumbai over newyorker-lofts til Francis Ford Coppolas palæ i syditalien. 356 sider, 399,90 kr., Taschen.

Lagoon
© bobedre.dk

Den nye sofa Lagoon er ifølge designerne selv et miks af sofistikeret 50’er-hygge og moderne funktionalitet, der både taler til samvær og social interaktion. Det er Hee Welling og Gudmundur Ludvik, der har tegnet sofaen, der også har plads til indbygget sidebord med aftagelig bakke. Den viste i uld måler b 275 cm, fra 47.000 kr., Erik Jørgensen.

Swirl
© bobedre.dk

Den danske lampeproducent Le Klint kan i år fejre 70-års-fødselsdag, og der er blevet foldet i tusindvis af lamper siden begyndelsen af 1900-tallet, hvor den første plisserede lampeskærm blev foldet af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint.

Mange af de gamle klassikere bliver stadig foldet i hånden på fabrikken i Odense, men det, der for alvor gør Le Klint til at flagskib i den danske designverden, er virksomhedens evne til konstant at forny sig og insistere på at arbejde med nye unge designere.

Senest har Le Klint arbejdet sammen med designeren Øivind Slaatto, der sidste år slog igennem med sin prisvindende B&O-højtaler BeoPlay A9. Han har nu skabt lampeserien Swirl, der både har referencer til Le Klints klassiske bagkatalog, men alligevel er helt sin egen. Den fås i forskellige størrelser, fx diam. 45 cm, 2995 kr., Le Klint.

FatBitch
© bobedre.dk

FatBitch er intet mindre end navnet på denne nye to-personers sofa. Den er betrukket med sort læder og har udskårne ben i røget eg. Syningerne er inspireret af formsproget fra 1950’erne. B 103 cm, 22.900 kr., Design By Us.

Hanbury Chair
© bobedre.dk

Hanbury Chair i beige ruskind på et smukt tilbagelænet teakstel. Stolen er perfekt til det private loungeområde, og betrækket er aftageligt. 12.850 kr., ZenOut Home.

70'er-vægge i kork
© bobedre.dk

Savner du 1970’erne? Så kunne du overveje at købe et par ruller håndlavet tapet i ægte kork. Findes i begrænset oplag i tre forskellige farver, og er alle drysset med metaller. B 92 cm x l 10 m, 650 kr. pr. rulle, Retro Villa.

P22
© bobedre.dk

Designeren Patrick Norguets nye stol P22 er endnu en nyfortolkning af den klassiske øreklapstol, der er en af de hotteste møbeltyper for tiden. Den produceres af Cassina og er tro mod sin klassiske arv og alligevel meget moderne med sit elegante aluminiumsstel og tilbagelænede kurver. Stolen har aftageligt betræk, så udseendet kan ændres, hvis man får lyst til det. Fra 26.435 kr., Designambassaden.

Daddy Long Legs
© bobedre.dk

Barstolen Daddy Long Legs designet i 3D-finer for Cappellini af Martin Solem. Fås i forskellige træsorter og farver. Fra 3500 kr., Designambassaden.

Base Copper Wall Light
© bobedre.dk

Base Copper Wall Light er navnet på en ny lampeserie fra britiske Tom Dixon. Hans udtryk er på en gang industrielt og forfinet mode, hvilket de skinnende kobberskærme kombineret med rå støbejern vidner om. B 55,4 x h 30,1 cm, 6450 kr., RoomStore.

Spike
© bobedre.dk

57 Nord er navnet på en helt ny dansk designproducent, og en af nyhederne fra den kant er Spike-stolen. Den er designet af Henrik Lehm. Benene fås i forskellige trætyper eller stål. Betrækket fås i enten tekstil eller læder. Fra 2795 kr., 57 Nord.

Time
© bobedre.dk

Time-sofaen er en hyldest til runde former, lune materialer og rummelige hjørner. Den består af moduler, så man kan udbygge den efter behov. Fra 9999 kr., Idemøbler.

Ascent
© bobedre.dk

Den fænomenale norske lysdesigner/kunstner Daniel Rybakken står bag den nye Ascent-bordlampe, hvor skærmen kan flyttes op eller ned på en metalstang, men hvor lyset på magisk vis følger med. Lampen er fremstillet i aluminium. H 65 cm, 4150 kr., Luceplan.

OhMyDeer
© bobedre.dk

OhMyDeer er navnet på et nyt koncept, hvor producenten RikkiTikki har bedt en håndfuld kunstnere om at dekorere en række geviropsatser (ca. h 106 cm). De er blevet sat til salg og produceres efterfølgende i en nedskaleret udgave (h 22 cm), der kan købes billigt i en gaveæske. Det viste hedder Silver Deer og er dekoreret af Vivi Hacke. det koster 4900 kr. Rikki Tikki.

Injoy
© bobedre.dk

Det var farverne på franske makroner og gamle cafestole, der inspirerede designeren Eugeni Quitllet til stolen Injoy fra tyske Dedon. Den er fremstillet i formstøbt aluminium og fås i støvede farver med sæde i aluminium eller vævet tekstil. Endnu ikke prissat, Sibast Interior.

Siro+
© bobedre.dk

Stolen Siro+ vandt en Interior Innovation Award i januar, da den blev vist for første gang på møbelmessen i Køln. Stolen kan bruges som stol, bord eller laves om til en bænk. Den er fremstillet i eg, og sædet fås med og uden polster. Fra 2888 kr., Designhuset Aarup.

Rock the Shack
© bobedre.dk

Der bor flere i byer end på landet, og derfor søger flere tilflugt i hytter, hvor de lader op i rolige, naturlige omgivelser. Denne bog udforsker fænomenet som arkitektur og tager læserne med verden rundt til de mest spændende og smukke hytter og hideouts i verden. 240 sider ca. 300 kr., Gestalten.

Wood
© bobedre.dk

Wood er designet af Henrik Pedersen, som har været inspireret af 3-dimensionelle puslespil - den, med designerens egne ord, evige fascination af det flade, som ved en enkel bevægelse, foldelinje eller kobling bliver til en fyldig form. 1299 kr., Frandsen.

Mantis
© bobedre.dk

Den engelske skulptør og designer Bernard Schottlander (1924-1999) tegnede lampen Mantis i 1951, og nu har DCW sat den i produktion igen. Den fabulerende sag fås som bord-, gulv- eller væglampe i farverne rød, grå og sort. Den viste væglampe måler: b 153 x h 68 cm, 6950 kr., RoomStore.

DKB-bordlampe
© bobedre.dk

Den efterhånden klassiske DKB-bordlampe i aluminium, som Lars Vejen designede til Det Kongelige Bibliotek i 1999, er nu kommet i en spritny udgave - som sengelampe. Den enkle lampe har indbygget hylde til bøger og stik til fx vækkeuret eller iPhoneopladeren. 5500 kr., SHL Design.

Arco
© bobedre.dk

Arco er en ny tre-personers sofa designet af Anders Nørgaard. Den fås i forskellige stof- og lædertyper. B 220 x d 88 cm, fra 7590 kr., BoConcept.

Compass
© bobedre.dk

Hvis du bare må eje en übercool wienerstige, så er Compass fra Casamania nok det bedste bud p.t. Det er den dansk-italienske duo GamFratesi, der står bag designet i træ, læder og metal. Endnu ikke prissat, Trendbazaar.

30 år med kunsthåndværkermarked
© bobedre.dk

Når de mere end 100 professionelle tilmeldte kunsthåndværkere fra hele landet pakker værker ud på Frue Plads i København fra 15. til 17. august, er det 30 år siden, pladsen for første gang var prydet med lækkert design.

Hvert år præsenterer Danske Kunsthåndværkere alt fra bløde tekstiler over smuk keramik til sjove ting til køkkenet. Alle deltagerne er medlemmer af foreningen Danske Kunsthåndværkere og dermed uddannet fra landets designskoler eller censureret ind via værkbedømmelse. Siden det første marked for 30 år siden med 40 deltagere er det kun gået frem. I år vil mere end 120 designere indtage den centrale plads i København, som med årene er blevet Nordens største marked af sin art.

Åbningstider: Torsdag 15. august: kl. 12-19, fredag 16. august kl. 10-19 og lørdag 17. august kl. 10-16.

© bobedre.dk