24 designnyheder

Designtalenter i Køln, klassisk opdatering og ny designguide.

Bølger i bordet
© bobedre.dk

Det fine Belharra-skrivebord er opkaldt efter en særlig type kæmpebølger, der kan opstå i Atlanterhavet. Bordet har to bølger, der her giver plads til opbevaring, og fås i kombinationer af træ og laminat i flere forskellige farver. Bordet er designet af Jean-Louis Iratzoki for spanske Treku, 21.550 kr., QQ Design.

Alvorlig lyskunst
© bobedre.dk

Svenske Johan Lindstén var som mange andre meget påvirket af jordskælvet og tsunamien i Japan i 2011. Han fik derfor idéen til at forsøge at skabe noget smukt med udgangspunkt i den efterfølgende atomreaktorulykke i Fukushima. Lampen Meltdown, der produceres af italienske Cappellini, er en mundblæst glaslampe, hvor lyskilden er ved at smelte sig ud gennem glasset. Hver lampe måler
28,5 cm i diam. og fås i seks farver, fra 3690 kr., Designambassaden.

Eames nu i krom
© bobedre.dk

Aluminium Group, Soft Pad Group og Eames Segmented Tables designet af Charles og Ray Eames er nogle af det 20. århundredes største designikoner. Nu fås de i en helt ny udgave med stel og understel i mørkt krom, der tilfører møblerne et mere sofistikeret udtryk. Den viste Aluminium Chair koster fra 25.168 kr., Paustian.

Arkitekternes egne hjem
© bobedre.dk

Arkitekter er som regel nødt til at gå på kompromis og forholde sig til kundens ønsker, når de tegner huse. Men hvordan ser husene så ud, når arkitekter bygger til sig selv og kun skal forholde sig til muligheder og ikke begrænsninger. I bogen The Architect’s Home har italienske Gennaro Postiglione, der selv er uddannet arkitekt, besøgt arkitekternes egne huse over det meste af verden, 480 sider, 300 kr., Taschen.

Lækker brasilianer
© bobedre.dk

Euvira er en ny gyngestol skabt af den brasilianske designer Jader Almeida for ClassiCon. Han har designet et møbel, der hylder de brasilianske mestre i 1960’erne og 1970’erne, men som også sender en hilsen til skandinaviske snedkertraditioner. Fås i natur eller sort, den viste med flet fås fra 20.400 kr., Paustian.

Klassisk opdatering
© bobedre.dk

&Tradition opdagede den finske designer Sami Kallio i talentzonen på Stockholm Furniture Fair i 2012, hvor den danske design-producent forelskede sig i prototypen af stolen In Between. Nu er stolen sat i produktion, og som navnet antyder, så lægger designet sig mellem elementer af gamle klassiske snedkertraditioner og helt moderne produktionsmetoder. Den runde rygstok, der er taget fra Wegners Y-stol, bæres af en tynd formpresset finerskal. En anden fin detalje er de tydelige metalskruer, der holder konstruktionen sammen. Stolen fås i hvid- eller sortolieret ask samt i sort- eller grålakeret eg. Fra 2795 kr., &Tradition.

Betonbasis
© bobedre.dk

Base-bordet er meget enkelt i sit udtryk, men rummer alligevel kompleksitet. Designeren Jorre van Asts udgangspunkt har været et no-nonsense-design, der består af to solide træplanker på træ-/betonfødder - materialer, der kan holde til lidt af hvert. Kombinationen af træ og beton i benene er dog finurlig og alt andet end basis, og den forsænkede rille mellem de to planker i pladen er også en smuk detalje. Træplankerne står i bæredygtighedens tegn, for træet er fældet lokalt tæt ved den hollandske fabrik Arco. Fra l 240 x b 100 x h 75 cm, 27.495 kr., Witehauz.

Foster-møbel
© bobedre.dk

Den berømte britiske arkitekt Norman Foster har designet den nye Foster 520, hvor bagsiden er betrukket med sadellæder og fronten med tekstil. Den enkle siddeskulptur fås med enten lav eller høj ryg. CasaShop.

Behagelige højder
© bobedre.dk

Sheldon er navnet på denne nye sofa designet af Dick Spierenburg for hollandske Montis. Det er et møbel med stramme linjer og harmoniske træben. Den fine detalje er ryggen, der har forskellige højder, hvilket betyder, at der er god komfort for både høj som lav. Sheldon fås i flere størrelser med enten tekstil- eller læderbetræk. Som vist 57.995 kr., Witehauz.

Bordet spiller stadig
© bobedre.dk

Danske Bruunmunch har udvidet deres populære bordserie Play. Bordene fås nu også i en rund og i en rektangulær udgave. De fås i forskellige størrelser og træsorter på 45 cm i diam., 2295 kr., Bruunmunch.

Spændt op til stuen
© bobedre.dk

Det er den koreanske designer Joyeoon Lee, der står bag den nye Nolmyra-lænestol fra svenske Ikea. Stellet er fremstillet i træ, mens ryg og sæde er i stål med polyestertrådnet. 229 kr., Ikea.

Lys i kronen
© bobedre.dk

Cassiopeia 65 er en dansk hånd-lavet nyfortolkning af lysekronen. Den fås med seks, ni eller tolv arme i blankt krom (foto), børstet nikkel eller 24 karat guld og mat krom. H 130 x diam. 65 cm, fra 12.200 kr., Theis Illumination.

I en lille flad, der gynger
© bobedre.dk

Gyngestolen er for alvor vendt tilbage på designscenen som et af tidens hotteste møbler. Den svenske designer Fredrik Färg har med Rock Chair leveret endnu et kapitel til historien om møblets genfødsel. Hans version er fremstillet i mdf og er lavet som et knockdown-møbel, der leveres i en helt flad pakke. Ca. 4220 kr., PK design.

TOP designguide
© bobedre.dk

Jennifer Hudson har i The Design Book samlet 1000 eksempler på det bedste inden for design lige nu. Bogen rummer 1200 illustrationer på sine 320 sider og giver et godt øjebliksbillede, hvad enten du er på udkig efter lamper, møbler eller tilbehør til hjemmet. 180 kr. plus forsendelse, Laurence King.

Tilbage fra 1970'erne
© bobedre.dk

Danske Verner Panton er populær som aldrig før og med god grund. Hans smukke organiske former fra 1960’erne, 1970’erne og 1980’erne rammer plet i en ellers mørk og dunkel krisetid. Nu ser et af hans gamle design atter lyset. Den fine bordlampe New Wave i opalglas blev skabt i 1970 og oprindelig sat i produktion af Holmegaard. Nu har Verpan taget idéen op igen - tak for det! H 41 cm, 3995 kr., Verpan.

100-års jubilæum
© bobedre.dk

Den hollandske producent Pastoe fylder 100 år i 2013, hvilket blandt andet markeres med en stor historisk udstilling i Kunsthal Rotterdam. I samme anledning har Karel Boonzaaijer og Pierre Mazairac designet dette Vision-jubilæums-kabinet, der er inspireret af U+N- og Berken-serien fra 1950’erne og 1960’erne designet af Cees Braakman. Kabinettet koster fra 27.995 kr., Witehauz.

Flettet fox
© bobedre.dk

Viggo Boesen (1907-1985) skabte i 1930’erne en række polstermøbler og rattanmøbler, der gjorde ham til en
af tidens mest anerkendte designere. Efter sin død
røg han ud i glemslen, lige indtil den danske producent Sika Design ved et tilfælde genopdagede den glemte mester. Nu er de ved at puste nyt liv i hans værk,
og første skridt er loungestolen Fox fra 1936. Viggo Boesen mente, at møbler skulle være organiske og omslutte kroppen på en behagelig måde. De skulle desuden være smukke, men også stærke og holdbare, og alle disse ting lever Fox til fulde op til. Stolen fås
i natur eller sort. 3995 kr., Sika Design.

Nordisk marokkopude
© bobedre.dk

Susanne Grønlund har med sit nye møbel Quadro ladet sig inspirere af både den klassiske marokkopude og Østens tebakkebord. Møblet kan både bruges, når benene trænger til at komme op efter en lang dag, og med bakken kan Quadro forvandles til et lille bord til stempelkanden. L 59 x d 53 x h 8 cm, fra 1570 kr. Træbakken koster 1595 kr., Softline.

Papirlys
© bobedre.dk

Den danske lysdesigner Tom Rossau, der er kendt for sine skulpturelle lamper i papir-, finer- og plaststrimler, har netop præsenteret TR21. Lampen er fremstillet af papirstrimler, hvilket giver lyset et stemningsfuldt og mættet skær. Fås som gulv- og bordmodel til 5690 kr. og 2690 kr., Tom Rossau.

Slagbænk
© bobedre.dk

Slagbænk af to stole og fem brædder af danske Rasmus B. Fex.

And A And Be And Not
© bobedre.dk

skærm i farvet plexiglas af tyske Camilla Richter.

Dear Disaster
© bobedre.dk

Dear Disaster-skab i træ med 2000 vendbare træstykker af svenske Jenny Ekdahl.

Swell
© bobedre.dk

Swell-skammel af hollandske Rachel Griffin.

Invader
© bobedre.dk

Invader-opbevaringssystem, der kan stables. designet af danske Maria Bruun.

© bobedre.dk