21 designnyheder

Fint teselskab, sidevenlig treenighed og sydafrikanske lækkerier ...

Turbo
© bobedre.dk

Louis Weisdorf skabte sin ikoniske Turbo-lampe i 1965. Den gik senere ud af produktion, men nu er den tilbage i butikkerne. Den er fremstillet i aluminium og fås i to størrelser: diam. 36 cm og diam. 62 cm, 3695 kr./6495 kr., Gubi.

Tea with George
© bobedre.dk

Europæisk eftermiddagste sidder arm i arm med den japanske teceremoni i den nye serie Tea with George, som er designet af duoen Scholten & Baijings aka Stefan Scholten og Carole Baijings. Den hollandske duo er kendt for et minimalistisk grafisk formsprog og en eminent evne til at sætte farver sammen. Serien rummer alt, hvad et teselskab kræver i form af kander og kopper i rustfrit stål og fade og tallerkner i porcelæn. Fra 499 kr., Georg Jensen.

Hjemmekontorer
© bobedre.dk

Hjemmekontorer er for alvor kommet i fokus i en tid, hvor flere og flere arbejder hjemmefra. Men hvor og hvordan skal det indrettes - særligt, hvis man ikke har så meget plads, at man kan dedikere et helt rum til formålet? Sif Meincke og Trine Sofie Meincke-Utzon kommer med deres bud og en række brugbare ideer til, hvor man skaber en funktionel arbejdsplads derhjemme, 104 sider, 169,95 kr., Nyt Nordisk Forlag.

Pencil Lamp
© bobedre.dk

Med Pencil Lamp har danske Tom Rossau skabt en overraskende lampe, hvor en samling helt almindelige blyanter udgør skærmen. Blyanterne kan løftes af, så man har mulighed for at skrive en note, inden man igen fuldender designet. Lampen fås som pendel, bord- og gulvlampe i farverne natur, sort, hvid, gul, rød, blå og grøn. Diam. 20 x h 18 cm, fra 990 kr., Tom Rossau.

This That Other
© bobedre.dk

This That Other er et nyt stole-trekløver skabt af tyske Stefan Diez for E15. Serien består af en spisebordsstol, en loungestol og en barstol i egefiner. De tykke ben bærer en tynd skal, hvilket giver stolen lethed og elegance. Fra 2350 kr., CasaShop.

Pond
© bobedre.dk

Bag det lille bord Pond står den svenske designer Mia Cullin. Bordet har hjul og et læderbeklædt håndtag, så man nemt kan flytte det rundt. Pladen er fremstillet i formstøbt ask. Fra h 40 x diam. 50 cm, 2950 kr., Blå Station.

Krystalklar Udsigt
© bobedre.dk

Krystalklar Udsigt er navnet på en ny miljøvenlig kollektion fra Faber. Skandinavisk design har altid været tæt knyttet til naturen, og Ann-lie Gram, som står bag designet, har ladet sig inspirere af lysets legen i krystaller, kridtets matte overflade og ametysternes mangfoldighed. Det viste gardin hedder Sandsten sennep og er fremstillet i 100 procent genanvendt polyester. Fås som rullegardin, panelgardin og plisségardin samt i en mørklægningsversion. Kan monteres med sidelister. Kontakt Faber for at få et tilbud.

Davey Lighting
© bobedre.dk

Davey Lighting er kendt for sin fremstilling af klassiske lamper efter originale håndværksmetoder. Nu har producenten pustet nyt liv i en gammel klassiker, hvor skærmen er presset på de 100 år gamle træforme. Fås i kobber eller aluminium i tre størrelser: diam. 12, 40 og 60 cm, fra 1659 kr., Unibrand.

Monocle Café
© bobedre.dk

Det internationale, trendsættende magasin Monocle har gennem de seneste år haft stor succes med deres designshops. Sidste år åbnede så den første Monocle Café i Tokyo, og nu er en ny åbnet i London. Her spiser gæsterne med bestik designet af danske Kay Bojesen, og en del
af interiøret er designet af danske Trekanten. Hvis man er i London, kan man slå et smut forbi 18 Chiltern Street.

Swell
© bobedre.dk

Svenske Jonas Wagell står bag den nye Swell-sofa, der med sine runde, bløde kurver skaber referencer til dej, der hæver. Fås i 21 farver. D 92 x b 234 cm, 22.000 kr., Normann Copenhagen.

Pardon
© bobedre.dk

Designer Carsten Nyberg har eksperimenteret med skæve vinkler i forsøget på at komme med et bud på en anderledes lænestol. Det vellykkede resultat kalder han Pardon. Kan købes ved henvendelse. 6599 kr., Nyberg Design.

Tepee
© bobedre.dk

Henrik Pedersen har designet den nye bordlampe Tepee, hvor han ved at lege med papir har fundet den mest enkle konstruktion. Formen minder om et indianertelt, hvilket forklarer navnet. Fremstillet i plast, h 45,5 cm, 399 kr., Frandsen.

UFO
© bobedre.dk

Danske Meubels har gjort det til deres speciale at importere smukke møbler fra Sydafrika. Nyeste skud er bl.a. UFO-sofabordet i massiv eg. B 80 x d 50 x h 45 cm, 3500 kr., Meubels.

Finn Juhl Arkitekturpris
© bobedre.dk

For første gang gik årets Finn Juhl Arkitekturpris ikke til en person, men til en institution. Snedkeruddannelsen på Københavns Tekniske Skole modtog prisen og de medfølgende 200.000 kr. Snedkeruddannelsen fik prisen, fordi den fortsat er en vigtig medspiller i den danske møbeltradition, der udgik fra Finn Juhl og hans samtidige.

Kartell
© bobedre.dk

Italienske Kartell blev grundlagt i 1949 af kemiingeniøren Giulio Castelli og er siden blevet berømt for opfindelsen af design i plast. Den nye bog fortæller historien om det, der endte med at blive en af de største succeshistorier i branchen, og viser ikoniske design gennem tiden fra stjernedesignere som Joe Colombo, Philippe Starck, Ron Arad og Patricia Urquiola. 400 sider, 500 kr., Taschen.

Table1
© bobedre.dk

Table1 er inspireret af klassiske, grove plankeborde i en forfinet fortolkning. Stellet er fremstillet i puvlerlakeret stål med detaljer i messing. Bordpladen er i træfinér. 18.995 kr., Bent Hansen.

Ming
© bobedre.dk

Den kinesiske designduo Neri og Hu Large har skabt denne smukke barstol i træ, læder og messing for producenten Stellar Works, der er under kreativ ledelse af danske OeO. Stolen er en del af Ming-serien. B 53 x h 76,5 cm, fra 4500 kr., Frama.

Lysende trin
© bobedre.dk

Hidtil har folk, der gerne ville have lys i trappen, haft et problem. Brandfare har nemlig afholdt producenter af trætrapper fra at installere fx halogenbelysning i deres produkter. Nu er VejleTrappen gået nye veje ved at tilbyde integration af moderne LED-dioder i sine trapper. Kontakt Vejletrappen for pristilbud.

Karm
© bobedre.dk

Karm er en smuk nyhed fra italienske Softline. Stolen er designet af danske Henrik Sørig, der med egne ord har fundet inspiration i den nordiske kultur og har skabt en stol, der er renset for overflødige detaljer. Enkelt, uden at det bliver banalt. Stolen fås i ask eller wengé samt i sort, hvid, orange eller lyseblå. Fra 2950 kr., ArtdeLux.

A History of Interior Design
© bobedre.dk

A History of Interior Design fortæller historien om den måde, vi har indrettet os på i hjemmet og i det offentlige rum gennem 6000 år. Den nye udgave af værket rummer et spritnyt kapitel om indretning i det enogtyvende århundrede.
496 sider, 355 kr. plus forsendelse. Forlaget Laurence King.

Paperback
© bobedre.dk

Paperback er en opbevaringsløsning, der fylder lidt, men har plads til meget. Den består af en række forskellige moduler med tynde hylder, der kan placeres efter behov.
Den blev egentlig designet af Studio Parade for hollandske Spectrum tilbage i 2009, men har siden kun været tilgængelig i hvid. Nu er den kommet i flere farver. Fra 2395 kr., Room-Shop.

© bobedre.dk