19 designprodukter

Musefældelampen, det funktionelle spisebord og den gule sofa til to.

Dråben-stol
Da Arne Jacobsen skabte Dråben i 1958, var den en del af det interiør, som blev fremstillet til SAS Royal Hotel, hvor den blandt andet står i snackbaren. Stolen har hidtil ikke været i produktion, men er netop blevet præsenteret i forbindelse med designugen i Milano. Den fås i forskellige udgaver med tekstil- eller læderbetræk samt i den helt nye ABS-formstøbte udgave, hvilket betyder, at den endelig er tilgængelig for alle. Fra 2100 kr., Fritz Hansen.

Ildsted
Den franske designer Christophe Pillet har designet dette nye ildsted, der kan brænde og skabe hyggestemning i op til syv timer. Fremstillet i beton og glas og kan bruges både ude og inde. Endnu ikke prissat. Planika.

Magis Proust-stol
Magis Proust er den måske mest voluminøse og overdrevne udestol på markedet p.t. Den er designet af Alessandro Mendini og fremstillet i støbt polyethylen. Fås i ensfarvet til 5771 kr. Denne multifarvede udgave koster 9923 kr., Room Store.

Manga-stol
Den danske designduo GamFratesi har skabt stolen Manga for svenske Swedese. Stolen er i familie med duoens Cartoon-stol, der ligeledes produceres af Swedese. På den måde er den nye stol en udvidelse af et i forvejen vellykket tegneserieunivers. Fra 9711 kr., Swedese.

Væg-modul
Cirka hvert andet år lancerer Ikea en ny PS-kollektion, hvor internationalt anerkendte designere inviteres indenfor. PS 2014 er netop blevet tilgængelig og byder blandt andet på dette væg-modul i stål og bambus designet af Tomás Alonso. B 60 x h 35 cm, 200 kr., Ikea

Punk-lampe
Vi kan ikke få nok af de skinnende metaller for tiden, og de gyldne nuancer er en af de største trends inden for indretning og design lige nu, og det fungerer som en god kontrast til det underspillede nordiske udtryk og varme naturmaterialer som træ og læder. Bordlampen Punk, fra design- producenten Design By Us, er som sådan ikke ny, men det er denne udgave, der har fået et gyldent ydre. Den fås med håndlavet grå, rosa og indigo skærm - alle med indvendig guldcoating. Diam. 25 x h 50 cm, 4280 kr., Design By Us.

Finn Lounge-stol
Finn Lounge er en del af en helt ny serie havemøbler designet af danske Norm for amerikanske Design Within Reach. Denne stol er ét ud af ni elementer i den helt nye kollektion, der har fået navnet Finn. Møblerne kan kun købes over DWR’s webshop, hvor den viste stol koster 445 dollars. Design Within Reach.

Lampe
Den danske designproducent Muuto har siden 2009 afholdt en årlig talentkonkurrence for unge designere i Norden. Årets vinder af Muuto Talent Award blev den finske designer Tuomas Auvinen for hans 45°-lampe, der både kan hænge og stå på gulvet. Udover en pris på 4000 euro kan den unge designer nu forvente at få lampen sat i produktion.

Clap-spisebord
Clap-spisebordet er et modtræk til alle de smarte udtrækssystemer på markedet. Her er der tale om et klassisk, funktionelt klapbord, hvor de to sider indgår som en naturlig del af det samlede udtryk, hvad enten de er slået op eller ned. Fremstillet i egetræ. H 73 x l 140 x b 79 cm, 11.960 kr., Via Cph.

With Wool-taburet
With Wool-taburetten er skabt af norske Aud Julie Befring. Hun er stadig design- studerende, men BO BEDREs læserere skal naturligvis ikke snydes for at få en forsmag på et talent, vi kommer til at se meget mere til de kommende år.

Lampe
Kimu Design Studio fra Taiwan står bag lampeserien The New Old Light. Lampen sammensmelter den klassiske kinesiske papirlampe med et vestligt formsprog i metal og træ. Fås både som pendel og bordlampe. Den viste bordlampe, h 30 x b 52 cm, 2400 kr., Dyberg Larsen.

Panda-bord
Panda-bordene er designet af Matti Klenell for svenske Källemo. Formerne er runde og bløde, og bordene fås både i natur og med afdæmpede farver. Fremstillet i massivt ask. B 70 x d 70 cm eller diam. 50 cm. Endnu ikke prissat, Thorsen Møbler.
Knopparp-sofa
Knopparp er lille og derfor velegnet til folk, der ikke har særlig meget plads. Sofaen fås i grå og klar gul, er fremstillet med et stel af stål, der kan skilles ad, ben af metal og betræk af quiltet polyester. Designet af Nike Karlsson. B 119 x d 66 cm, 499 kr., Ikea.

Pegasus-bord
Pegasus-arbejdsbordet er designet af Tilla Goldberg for tyske Classicon. Bordet er fremstillet i træ, stål og kernelæder, hvilket er en intenderet kontrast til de elektroniske arbejdsredskaber, der er plads til under læderbordpladen. B 121 cm, fra 42.670 kr., 3 Falke Møbler.

PickME-taburet
Det danske designfirma Lucie Kaas, der hidtil har specialiseret sig i små træfigurer og accessories, har nu lanceret deres første møbel. Den lille og ganske fine taburet hedder PickME. Den er fremstillet i mdf og ask og fås i de fem afdæmpede farver, du ser her. H 45 cm, 1299 kr., Lucie Kaas.

Lighttrap-lampe
LIGHTTRAP er en lille sjov lampe, inspireret af en klassisk musefælde. Den er designet af Mette og Adam Sandenholt og kan både monteres på væggen og ligge i vindueskarmen. 1495 kr., bySandelholt.

Bord
Der er ingen grund til gråd, hvis gæsterne spilder sovs og rødvin på det nye spisebord RM13. Der er nemlig tale om en højkomprimeret mdf-plade med ridsefast laminat, baseret på nanoteknologi. Stellet er sæbebehandlet eg. L 190 x b 90 cm, inkl. ekstra plader, 23.600 kr., Risskov Møbelsnedkeri.

ANNIE’S BIG BOOK er navnet på en ny eksklusiv bog med værker af den verdensberømte amerikanske portrætfotograf Annie Leibovitz. Til værket hører et stativ designet af Marc Newson. Bogen er trykt i 9000 signerede eksemplarer og koster 17.000 kr., Taschen.

Stol
Amerikanske Tommy Hilfiger fejrer i 2014 den indflydelse, som denim, chambray og indigo har haft på hans design gennem årene. I samme forbindelse lancerer brandet et samarbejde med seks up-coming møbeldesignere, fx franskmanden Paul Venaille, der har designet denne stol. 4480 kr. Kan købes i Tommy Hilfiger flagship-butikken i København.