18 designprodukter

Lysende blomst, trafik-æstetik og farver, der frisker op ...

Trinidad

I anledning af, at designeren Nanna Ditzel ville være blevet 90 år for nylig, har møbelprodcenten Fredericia sat nye farver på hendes storsælgende Trinidad-stol. Der er gennem årene solgt mere end en million af det folkekære siddemøbel, som nu fås i en ny grøn og blå farvepalet. Og for første gang har stålbenene også fået et dyp i malerbøtten. 4035 kr., Fredericia.

Skud på Stammen

På den årlige udstilling Skud på Stammen har 19 danske designere under temaet globalisering skabt deres bud på, hvordan et møbel ser ud i en globaliseret verden. 28 snedkerlærlinge og nyuddannede snedkere har givet møblerne fysisk form. Se fx Hans Christian Bauers fine skamler på kunstmuseet Trapholt til 2. januar 2014. Se mere på skudpaastammen.dk.

Radon

Designeren Hans Sandgren Jakobsen står bag lampen Radon, der både findes som væg-, bord- og gulvmodel. Lampen, der har en skærm, der kan vippes, er fremstillet i lakeret metal og krom og fås i sort eller hvid. 1795 kr., Lightyears.

Architecture Now!

Den nye udgave af Architecture Now! tager på opdagelse i verden og viser de bedste arkitektoniske projekter fra Amsterdam til Mongoliet. Inkluderer værker af alt fra berømte arkitekter som Zaha Hadid og Jean Nouvel til mere ukendte som fx Carla Juaçaba fra Brasilien. 480 sider, 400 kr., Taschen.

Eames Lounge Chair & Ottoman

Den berømte Eames Lounge Chair & Ottoman fra 1956 fås nu for første gang i en helt sort udgave med ryg- og sædeskal i sort ask, sædet polstret med læder i dyb sort og stel i sortlakeret aluminium. Det er producenten Vitra, der står bag Eames-ægteparrets vidunder, der gør den gamle klassiker endnu mere stilfuld. Stol (inkl. skammel) 61.622 kr.Paustian.

The Platonic ­Shades

Lamperne The Platonic ­Shades er kommet med en ny overflade i lys linoleum, der giver lampen en særlig dybde og ro. Fås i to størrelser: diam. 23 cm og diam. 33 cm, 2495 kr. og 3495 kr., Nicolaj Bo.

Kroon 7

Kroon 7 er en unik lampe designet af duoen ZMIK for hollandske Moooi. Lampen er en kreativ nyfortolkning af en klassisk lysekrone, her med LED-rør og et hejsesystem, der gør, at man kan ændre dens karakter og udseende. 16.739 kr., Møller & Rothe.

Bureau

Esa Vesmanen står bag designet af den nye skrivepult, som hun kalder Bureau. Den er skabt for italienske Horm, og den er skabt med særlig henblik på små hjem, hvor møblerne gerne må have mere end én funktion. 13.995 kr., Lone Sandberg.

Underground

Underground-knagerækken er skabt af designduoen Søren Nielsen og Niels Grubak Iversen. Den er inspireret af kortet over undergrundsbanen i London. Den er fremstillet i pulverlakeret stål med mahogniknopper. 45 x 25 x 12 cm, 1995 kr., gejst.com.

Cicero

For 25 år siden var sofaen Cicero møbel-producenten Erik Jørgensens eget bud på en tilbagelænet sofa i moderne colonial style - blød nostalgi og komfort til velvære i en urolig og støjende omverden. Nu er sofaen blevet mobil med hjul, så den kan flyttes rundt i stuen. Fra 23.500 kr., Erik Jørgensen

model-2097

Det klassiske model-2097-lysekrone, som designgeniet Gino Sarfatti skabte tilbage i 1958, fås nu for første gang i kobber. 10.500 kr., Flos.

Tor

Det populære sidebord Tor med indbygget håndtag fra hollandske Montis er kommet i en række nye lækre farver. Det er designduoen Lambie & Van Hengel, der står bag designet, der er fremstillet i pulverlakeret aluminium. 1250 kr., Witehauz.

Traffic

Traffic er en ny serie siddemøbler designet af Konstantin Grcic for Magis. De bløde læderbetrukne hynder holdes på plads af en enkel, men velpropotioneret metalramme. Den viste stol koster 17.516 kr., RoomStore.

Mille-Fruille

Glade farver er kodeordet for den nye opmærksomhedskrævende kommodeserie fra tyske Schonbuch. Den hedder Mille-Fruille og er designet af den Tokyo-baserede designer og arkitekt Emmanuelle Moureaux. Møblerne bliver fremstillet i hånden og koster fra 38.700 kr. Designambassaden.

Chess

Den tyske designer Kati Meyer-Brühl har gennem de senere år har designet en række fine sofaer. Det nyeste skud er sofasystemet Chess, som består af en række moduler, man frit kan sætte sammen. Fås med træfødder. 2-personers fra 16.500 kr., Carsten Therkildsen.

Bellis

Bellis er navnet på en ny lampeserie fra det københavnske designfællesskab Design by Us. Den blomsteragtige metallampe fås som både pendel, væg-, gulv- og bordlampe. Fra 1680 kr., Design by Us.

Echo Bunny

Med et mønster, der spreder sig som ringe i vandet, rummer tæppet Echo Bunny fra Asplund et fint grafisk udtryk. Designet af Thomas Eriksson. Fremstillet i uld og silke 160 x 240 cm, 14.900 kr. Fiorini Trading.

Stick Plank

Stick plank-sofa er blevet til i samarbejde mellem den norske designtrio KnudsenBergHindenes og Dinesen-gulve, der har leveret de massive træplanker, som udgør rammen om sofaen. Den produceres af dk3 og fås i forskellige træsorter med træ- eller stålben samt hynder i enten uldstof eller læder. L 265 x b 77 x h 67 cm, fra 32.000 kr., dk3.