17 designnyheder

Designskolens nye kuld, tempeltræets møbelæstetik og foldet finer.

Dent
© bobedre.dk

Dent er navnet på denne lille revolutionerende nyhed fra svenske Blå Station. Det er designduoen O4i (Jon Lindström og Henrik Kjellberg), der står bag, og de har lavet en stol i almindelig asketræsfiner, der ved hjælp af en helt ny teknologi er blevet foldet og krøllet frem til et udtryk, hvis lige ikke er set tidligere. Den overraskende komfortable stol fås i flere farver med forskellige typer ben, og så kan den stables. 1995 kr., Niels Killian.

Caravaggio
© bobedre.dk

Da designeren Cecilie Manz skabte lampen Caravaggio i 2005, skulle det vise sig, at pendlen med den karakteristiske røde ledning ville blive en klassiker, der stadig i dag er en bestseller. Den er gennem årene kommet i nye farver, men nu fås den for første gang som væglampe med indbygget flexrør. Fås i sort eller hvid. Diam. 14 cm, 1795 kr, Lightyears.

Genbrugt mangotræ
© bobedre.dk

Den danske producent Mater er kendt for en bæredygtig profil og brugen af eksotiske træsorter. Det nye Side Board er ingen undtagelse. Det er designet af Søren Rose Studio, som har brugt noget af det overskudstræ fra Mangoplantager, der normalt går tabt. De sorte låger er fremstillet i sort mdf med fræset mønster inspireret af de mønstre, man finder i danske sportshaller. Skænken er i butikkerne til sommer og kommer til at koste 8000 kr., Mater.

Arrangeret sofakaos
© bobedre.dk

Jens Juul Eilersen står bag Block, som han selv betegner som en sofa med en legetøjskasse af armlæn, der kan kobles af og på, og specialpuder, som kan stables ad libitum. Fås i mange bredder, højder og dybder. Viste løsning: 91.571 kr., Eilersen.

Feast
© bobedre.dk

Feast for the Eyes af Ilona Damski. Stol inspireret af vævede strukturer og optiske illusioner.

Armin
© bobedre.dk

Armin af Dorothee Mainka. Lænestol i metal og tekstil, der skal give fornemmelsen af at sidde i en tryg hule.

A Brilliant Chair
© bobedre.dk

A Brilliant Chair af Eva Fly. Blød, let og transparant loungestol inspireret af lyse ædelsten.

Hardened Leather Chair
© bobedre.dk

Hardened Leather Chair af Nikolaj Steenfatt. Stol i lys ask betrukket med læder, der er hærdet ved hjælp af ældgamle teknikker.

Latency
© bobedre.dk

Latency af Emil Krøyer. Et ventemøbel, der kan udvides, hvis der skal bruges flere pladser.

MAWR12
© bobedre.dk

MAWR12 af Mathias Weber. Bænk i egetræ med tekstil-
hynde og puder. Kan forlænges fra 150 til 200 cm.

Nye opbevaringsmøbler
© bobedre.dk

Nye opbevaringsmøbler med forfinede detaljer designet af Skovbys husdesigner, Per Hånsbæk, der som altid har skabt en serie enkle møbler. De har aluminiumslister på kanterne og aluminiumsgreb. Fås i flere forskellige træsorter og hvidlakeret med låger og skuffefronter i én af træsorterne. Serien består af to skænke, et vitrineskab og et højt, smalt skab. 98 x 44 x 136 cm., fra 8589 kr.,Skovby.

Mutatio
© bobedre.dk

Christian Troels, der for nylig blev færdig med sin uddannelse på Designskolen Kolding har lagt hårdt ud på designkarrierevejen med lampen Mutatio. Bordlampen, der senere også vil komme i en vægmodel, trækker med sin
ikoniske cylinderform og sorte og hvide nuancer på æstetikken fra 1950erne, og det er sjovt fundet på, at lampen kan lukkes, hvorpå den danner et lukket rør. Le Klint.

Lysende blomst
© bobedre.dk

I 2002 lancerede Normann Copenhagen lampen Norm 69, der for længst er blevet en klassiker. Nu har designeren bag Norm 69, Simon Karkov, skabt endnu en skulpturel lampe. Norm12 er også en saml selv-lampe, men med et mere rundt formsprog, der leder tankerne hen på fyldige blomsterstande. Fås i to str.: diam. 50 cm, 800 kr., og diam. 60 cm, 1000 kr., Normann Copenhagen.

Den originale corona
© bobedre.dk

Da designeren Poul M. Volther og producenten Erik Jørgensen lancerede den ikoniske stol i 1962 havde den et stel i træ, men det blev udskiftet med et mere moderne i stål bare to år efter. Siden er Corona-stolen blevet et internationalt møbelikon og er fx en fast del af interiøret på Roger Sterlings kontor i kultserien Mad Men. Men nu har fortiden indhentet den kendte stol, og Erik Jørgensen har valgt at hylde designeren Poul M. Volthers oprindelige idé om at Corona var en hvilestol med stel i træ. Stålversionen fås naturligvis stadig, men hvis du vil have stolen, som den oprindelig var tænkt, fås den i flere træsorter, med betræk i enten tekstil eller uld. Fra 33.040 kr., Erik Jørgensen.

Tempeltræets møbelæstetik
© bobedre.dk

Loungestolen Biloba er opkaldt efter det asiatiske tempeltræ, Gingko Biloba. Acer Design, der har skabt stolen, har fundet inspiration i træets unikke blade, hvilket har givet stolen dets karakteristiske udseende, med to træskaller, der overlapper hinanden. Fra 6510 kr. Sædepude og rygpude købes separat fra 2280 kr. Stouby.

Skærebræt med historie
© bobedre.dk

Møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der er bosat i svenske Ystad med sit firma Sløjd, forvandler syge elmetræer til smukke skærebrætter efter nordisk designtradition med tanke på miljø og bæredygtighed. Skærebrætterne har stamtavler, så man kan se, hvor træet er fældet, og idéen er netop blevet belønnet med årets UP Design Award på Formland UP/Graded.

  • Jeg er meget ydmyg over for træ som materiale, når jeg tæller dets årringe og sammenligner med de måske to år, jeg har brugt på træ. Derfor taler jeg gennem mit arbejde, gennem mine hænder, og prøver at fortolke det, som træet giver mig. Det er træet, der taler, fortæller Morten Høeg-Larsen. Fra 800 kr., Sløjd.
Det nordiske stel
© bobedre.dk

Den nyåbnede restaurant Höst i København er blevet til i et samarbejde mellem restauratørerne bag Cofoco, Norm Architects (Kasper Rønn og Jonas Bjerre-Poulsen) og Menu. Norm har stået for indretningen og bl.a. udviklet servicet New Norm Dinnerware, hvor det fx er Nordens særlige lys, der har inspireret til farvepaletten, og materialer, konturer og teksturer er hentet fra naturens elementer. På bagsiden af tallerknerne finder man illustrationer af lokale råvarer og en qr-kode, der giver adgang til et onlineunivers med bl.a. inspiration til lækker madlavning og indbydende borddækninger. Forhandles i Höst og hos stilleben.dk. Fra 150 kr. for en middagstallerken, Menu.

© bobedre.dk