17 designnyheder

Japanske undertoner, mode på væggen og en behagelig gravko...

Icefox
© bobedre.dk

Designeren Nicholai Wiig Hansen har skabt den nye Icefox-pendel, hvor den blankpolerede akryl, der fremstår som is, møder den metalliske aluminium. Den brede form sikrer, at lyset spredes godt i rummet. Fås i to størrelser: diam. 26 cm og 38 cm, 1995 kr. og 2995 kr., Lightyears.

Yuuto
© bobedre.dk

Designtrioen Eoos har gennem nogle år arbejdet tæt sammen med tyske Walter Knoll. Det seneste resultat er modulsofaen Yuuto, hvor materialer som træ, tekstil og skind møder hinanden. Det japanske navn Yuuto gemmer på referencer til det afslappede og behagelige, hvilket må siges at være velvalgt i forbindelse med dette detaljerede siddemiljø. Fra ca. 80.000 kr., Walter Knoll.

FN-stolen
© bobedre.dk

I 2011 vandt designduoen Kasper Salto og Thomas Sigsgaard retten til at designe en ny serie møbler til Finn Juhl-salen i FN-bygningen i New York, som har gennemgået en større renovering. Nu er stolen helt færdig og i skrivende stund ved at rykke ind i det ikoniske arkitekturprojekt skabt af Oscar Niemeyer og Le Corbusier. Stolen er med sit organiske formsprog en hyldest til Finn Juhl, men på samme tid meget moderne. Stolen består af en formbøjet træskal med polster i læder. Fra 19.019 kr., Onecollection.

100 Contemporary Green Buildings
© bobedre.dk

100 Contemporary Green Buildings er et nyt tobindsværk, der giver et indblik i bæredygtig arkitektur fra hele verden.
Det er en verden, hvor græsset virkelig er grønnere på den anden side. Se de bæredygtige værker fra stjernearkitekter
som Frank Gehry og Norman Foster og ukendte upcoming navne fra hele verden. I alt 696 sider, 399,90 kr., Taschen.

Sedan
© bobedre.dk

Sedan er en tilbagelænet nyhed skabt af designerne Lyndon Neri og Rossana Hu for Classicon. Skallen nærmest svæver i stellet, der fås i træ eller metal. Stolen fås i forskellige farvekombinationer eller som læder betrukket. Endnu ikke prissat, Paustian.

OS Frank
© bobedre.dk

Den tyske designer Oliver Schübbe har gjort det til sin niche at fremstille møbler af genbrugsmaterialer. Reolen OS Frank er fremstillet af forskellige genbrugstræmaterialer fra møbelindustrien, hvilket gør, at ikke to er ens. Et element måler 40 x 40 cm, 349 kr. OSFrank.

Mode på væggen
© bobedre.dk

Modehuset Versace har netop lanceret en eksklusiv kollektion af tapeter. Det er første gang, at det italienske modehus begiver sig ud i den slags, og tapeterne fører den glamourøse stil fra modekollektionerne videre til boligen. Kollektionen indeholder 69 tapeter og 11 borter, En rulle på l 100 x b 70 cm, 1000 kr., tapetbort på 50 cm, 600 kr., Juvita Home Decoration.

Biblioteque Nationale
© bobedre.dk

Biblioteque Nationale er designet af franske Philippe Starck. Standerlampen er fremstillet i krom med indbyggede hylder til bøger, iPad osv. Den har også indbygget USB-stik i foden. 14.622 kr., Flos.

Birger Christensen
© bobedre.dk

Et af landets mest eksklusive modehuse - Birger Christensen - på Strøget i København har renoveret deres pelsbutik og indrettet med en perlerække af Finn Juhls møbelklassikere. Jens Birger Christensen er nevø til mesterarkitekten, og møblerne går flot i dialog med de smukke pelse, som familien skaber på 144. år.

Sko
© bobedre.dk

Normann Copenhagens talentfulde husdesigner Simon Legald har tegnet denne enkle, men elegante skohylde, med navnet Sko. Den er fremstillet i stål og asketræ og fås i sort og hvid. H 42 x b 76 cm, 1500 kr., Normann Copenhagen.

Scoop
© bobedre.dk

Scoop er en ny loungestol med et innovativt suspensionsystem, inspireret af gravkoens skovlekanisme. Det giver den en visuel lethed og gør det muligt at vippe frem og tilbage. Bag designet står den danske trio KiBiSi. Fra 15.000 kr., GlobeZero4.

Emma
© bobedre.dk

Emma er designet af svenske Frederik Färg og franske Emma Marga Blanche. I anledning af svenske Gärsnäs’ 120-års jubilæum som møbelproducent bad de den svensk-franske duo om at skabe en lænestol. Designet tager udgangspunkt i gamle design og håndværk og er blevet en moderne stol i klassiske skandinaviske materialer som uld og træ. Fra 9880 kr., Gärsnäs.

27
© bobedre.dk

Smukke mundblæste glaslamper fra canadiske Bocci. Lampen hedder 28 og er designet af Omer Arbel. De kan hænges enkeltvis eller i klaser og fås i en lang række farver. Fra 5200 kr. pr. stk., Bocci.

Lou Read
© bobedre.dk

Lou Read er skabt af Philippe Starck og Eugeni Quitllet for Driade. Udtrykket er organisk og stolen er fremstillet i læderbeklædt glasfiber. Designet er en hyldest til italienske Carlo Mollino, men også til dansk design fra 1950’erne. Fra 30.188 kr., Interstudio.

Penthouse
© bobedre.dk

er navnet på dette sofabord designet af Morten Voss. Det er faktisk designet for et par år siden, men det er først nu, at producenten Eilersen har fundet den optimale måde at fremstille det komplekse bord på. Bordet er skabt som en miniaturelejlighed i to etager, med værelser i forskellig størrelse - med andre ord den optimale penthouselejlighed, hvis man nu er så heldig at eje en i fx Tokyo, New York eller L.A. Ellers kan man købe sofabordet og glæde sig over de mange opbevaringsmuligheder til bøger, magasiner, iPad, eller hvad man nu har brug for at gemme. Fås i to størrelser:
b 105 x l 105 x h 36 cm og b 140 x l 80 x 36 cm, fra 7724 kr., Eilersen.

Beetle Chair
© bobedre.dk

Beetle Chair kunne opleves første gang i 2012, da den danske-italienske superduo GamFratesi skabte den til udstillingen Mindcraft12 under design-ugen i Milano. Gubi så også stolen og indså hurtigt, at der var tale om en stol med et stort potientiale. Nu er den sat i produktion og fås i tekstil eller læder med eller uden hjul. Fra 4995 kr., Gubi.

Need
© bobedre.dk

Den danske designer Isabel Ahm har netop præsenteret en fin møbelserie, der har til formål at løse en række små hverdagsproblemer. Serien hedder Need og er baseret på observationsstudier af unge familiers adfærd igennem en længere periode. Det har fx resulteret i skrivebordet Sekretæren, der er designet til at stå i stuen og derfor har et hævet niveau, som kan bruges til opbevaring. Og hjørnestolen Torsdag, hvor man kan sidde med fødderne oppe. Skrivebordet koster ca. 15.000 kr., og stolen ca. 8000 kr., Isabel Ahm.

© bobedre.dk