15 designprodukter

Født efter 80 års venten, portræt af en mester og en praktisk sang ...

Round Transparent

udforsker LED-lyskilden og sætter den ind I en æstetisk ramme uden at skjule den. Den runde glaslampe er designet af den italienske lysdesigner Marco Bisenzi for B.Lux og bruger de energivenlige dioder som umiddelbart visuelt virkemiddel. Endnu ikke prissat, B.Lux.

Fulgens

Den italienske mester og grand old man Antonio Citterio står bag den nye Fulgens-lænestol fra italienske Maxalto. Stolen er klassisk og moderne på samme tid og er derfor nem at indrette med. Fremstillet i træ med betræk i enten tekstil eller læder. Stellet er håndmalet med shellak, så det fremstår med synlige penselstrøg. Fra 22.400 kr., 3 Falke Møbler.

Reflect

Designeren Søren Roses smukke Reflect-møbel med de skæve detaljer er kommet i en ny, mindre version. Den lille kommode er fremstillet i egetræ og fås i både natur og med sort finish. B 74 x d 42 x h 100 cm, 16.900 kr., Muuto.

Københavnerne

På opdagelse i hovedstaden Journalisten og forfatteren Pernille Stensgaard og fotografen Anne Prytz Schaldemose står bag den nye bog Københavnerne, der er
en rejse gennem metropolens forskellige kvarterer. Her går de på jagt efter de forskellige adfærdskoder, stammeritualer, små løgne og pralehistorieri byens elleve forskellige bydele. 400 sider, 349,95 kr., Gyldendal.

Loop

Petite Friture er et fransk designfirma, som netop har præsenteret trådhylden Loop, der med et poetisk udtryk og bløde kurver er en dekoration i sig selv. Den fås i hvid
og gul og er fremstillet i stål og epoxy. Den er designet af Amandine Chhor, l 158 x h 35 x d 15 cm, 3899 kr., Designdelicatessen.

Funco

Det er 80 år siden, at Piet Hein tegnede lampen Funco, og først nu sættes den i produktion for første gang. Lampen er enkel og funktionel - en tilgang, som Piet Hein havde for vane igennem sit arbejde. Skærmen er fremstillet i bomuld og metal og kan drejes i alle vinkler. H 56 x diam 34 cm, 1995 kr., Piethein.dk

Branca

Finishen på den smukke Branca-stol er elegant og silkeblød. Den er designet af Sam Hecht for italienske Mattiazzi og et studie i den poesi, en dygtig snedker kan finde frem i nogle stykker træ. Fås i forskellige udgaver i birk eller ask. Fra 6234 kr., Please wait to be Seated.

Designbord

Nyt skrivebord, der er skabt af Thomas Seloy og oprindelig tegnet til Dansk Designcenter. Det er fremstillet i sortbejdset finéret ask. Bordet måler l 200 x b 80 x h 75 cm, men kan produceres i andre størrelser. 8995 kr., Boform.

Finn Juhl og One Collection

Det er designskribenten Mike Rømer, der står bag denne nye bog om en af de største danske designere gennem tiderne, Finn Juhl. Mike Rømer mødte selv Finn Juhl i 1981, hvor han interviewede ham, og siden har Mike Rømer ikke kunnet slippe fascinationen af Finn Juhl og hans æstetiske tilgang til det at skabe. Bogen handler også om Onecollection, der i dag er producenter af Finn Juhls møbler. Finn Juhl & Onecollection koster 350 kr., Forlaget Vita.

Indigo Gradient Table

er inspireret af det gamle fag tøndemageri, og designet og udtrykket arbejder med en skarp graduering af indigofarvede stave (indigo fra Kyotoområdet), som udgør bordpladen og spiller på kontrasten mellen bordplade og tøndestel. Bordet er tegnet af danske OeO og endnu ikke prissat, OeO.

N-Tro-pendel

fra Trizo21 er en ny LED-lampe, der med sin størrelse: l 140 x b 28 cm, kræver et stort spisebord. Den er enkel og grafisk i sit udtryk. Fremstillet i metal og fås i sort eller hvid. Fra 19.400 kr., CPH Lighting.

Song

er en ny plads til jakken eller hatten. Den fås både som stumtjener og som væghængt model. Song er designet af Lievore Altherr Molina for italienske Arper, og formgivningen er inspireret af musiknoder. Fås med otte, 16 eller 24 arme. Fremstillet i sprøjtelakeret metal. Fra 2423 kr., Arper.

Gipsy

er en ny bordserie fra italienske Flexform. Den lakerede bordplade ligger på et træstel, der danner et elegant kryds på gulvet og giver bordet et afrundet og fuldendt visuelt udtryk. Fås i flere størrelser fra h 46 x b 40 cm, 8274 kr., CasaShop.

Criade

Den nye Criade-seng fra Auping bryster sig af at have intet mindre end 1,2 mio. helt personlige kombinationsmuligheder. Der er fem forskellige farver på benstel, fem forskellige hovedgærder og tre forskellige fodgærder samt en bred vifte af tekstiler fra Kvadrat. Fås fra 33.995 kr., Auping.

The Walz

Gyngestolen The Walz er inspireret af stole fra 1950’erne. Den er udviklet af Mette Munk Plum og fås i det populære og bæredygtige materiale rattan - enten i natur eller som sortbejdset, 4200 kr., Liggestolen.dk