15 designprodukter

Verdens letteste spisebord i træ, Georg Jensens nye bestik og lys på flaske.

Basket-stol
Basket Chair kalder spanske Kettal den fine kurvestol, som Nanna og Jørgen Ditzel tegnede i 1950. Stolen er netop blevet relanceret og fremstilles både i en indendørs udgave i naturflet og en udgave i kunstige fibre, som kan bruges udendørs. Stellet er fremstillet i eg, og puden er betrukket med Hallingdal-tekstil i uld. Endnu ikke prissat, Punktum.

Small Architecture Now-bog
Arkitekter har gennem årene af og til indladt sig på den store opgave, det er at skabe små, men smukke og velfungerende bygninger, der trods deres størrelse er store på kreative ideer. Small Architecture Now!, 416 sider, 400 kr., Taschen.

Ripple Table
Med en vægt på bare ni kilo skulle Ripple Table være det letteste træ-spisebord i verden. Det er 2,5 meter langt og fremstillet i bølget træfinér. Designet er udviklet af britiske Benjamin Hubert, der med bordet har skabt et møbel, der bruger 80 procent mindre materiale end et tilsvarede massivt træbord, men hvor styrken er den samme. Endnu ikke danske priser, Benjamin Hubert.

Eikon-pendel
Eikon-pendel er del af en ny lampeserie kaldet Collected. Lampen er udført i drejet ask, eg eller bambus med lakeret metalskærm og farvet ledning. Den viste model måler h 35 x diam. 26 cm, fra 2099 kr., Oskop.

Lampe
Glaskunstneren Bettina Schori har skabt sig en niche ved at forvandle genkendelige hverdagsflasker til unikke lamper. Det er både en bæredygtig og enkel og stærk idé. 1250 kr., Dina Vejling.

Hotel SP34

Hotel SP34 har rejst sig der, hvor Hotel Fox engang huserede i København. Det nye firestjernede hotel er indrettet med designmøbler og har blandt andet sin egen eksklusive biograf med 25 pladser. Målgruppen er luksus-bohemer. Hotellet har 118 værelser, konferencecenter, tagterrasse og gårdhave. Brochner-hotels.dk

Pocket-opbevaring
Med Pocket har designeren Simon Legald hentet inspiration fra en fyldt skjortelomme. Plastlommerne buer ud fortil, og den flade åbning i toppen og den afrundede bund fuldender referencen. Pocket er designet til at kunne monteres på væggen enten enkeltvis eller i flok. Lommerne fås i fire størrelser og kan anvendes til alt fra magasiner, skriveredskaber over makeup til køkkenredskaber og planter - kun fantasien sætter grænserne. Fra h 8 x b 16 cm til 100 kr., h 19 x b 28 cm til 200 kr., Normann Copenhagen.

Lampe
Den amerikanske designduo Graypants’ stemningsfulde lamper i genbrugspap har taget designverdenen med storm. Nu er de klar til at udfordre et nyt materiale. Således er deres nye lampe i aluminium glasblæst og har fået et beskyttende lag mat lak. Diam 41 x h 15 cm, 6980 kr., Hetland Nordic.

George Suspansion Up-Lampe
George Suspansion Up designet af Tobis Grau er en svævende lyskilde, hvor lyset strømmer gennem en glaslinse, der giver glød til indre røde nuancer. Kan justeres i højden og kommer med lysdæmper. 3700 kr., Tobias Grau.

Ferdinand Lounge-stol
Ferdinand Lounge Chair er designet af danske OeO. Den er fremstillet i sæbebehandlet eg, og udtrykket er stramt og moderne. Traditionelt trædrejeri har været omdrejningspunkt for strukturen, hvilket også gælder for det skulpturelle og karakteristiske ryglæn. Fra 14.995 kr., Brdr. Krüger.

Out of Nature-tæpper
Med de nye Out of Nature-tæpper med tryk er det nu blevet meget nemmere at få stuen belagt med fx brosten eller træplanker. Fås fra 12 m2 til 5988 kr., Ege.

Sidebord
Det timeglasformede sidebord er fremstillet af tynde metalstænger, der er vredet på midten, hvilket giver møblet en smuk symmetrik. Diam. 51 x h 46 cm, 3950 kr., Jens Lyngsøe Interieur.

WEGNER - bare een god sto - bog
WEGNER - bare een god stol er baseret på interviews, skriftlige kilder, film, skitser, tegninger og originalfotos fra Wegners tegnestue. Få overblik over Wegners værk og de vigtigste strømninger i dansk og udenlandsk møbeldesign fra 1930’erne op til i dag. 256 sider, 350 kr., Strandberg Publishing.

Bestik
Louise Campbell står bag den nye serie stålbestik for Georg Jensen. Serien hedder Campbell, og designeren fortæller selv, at hun har forsøgt at ramme et udtryk, der er smukt uden at være prætentiøst. - Det refererer til Georg Jensen-traditionen på den måde, at hver en lille detalje er gennemtænkt, men jeg har ikke været angst for at fremhæve dets primære formål - nemlig at være et brugbart, fleksibelt og moderne sæt værktøj, forklarer hun. Udover knive, gafler og skeer rummer Campbell også mere specielle værktøjer som hummergafler, såkaldte pushers og salatbestik. Endnu ikke prissat. I butikkerne fra september, Georg Jensen.

Mindcraft-udstilling
Mindcraft er den årligt tilbagevendende udstilling, hvor Danish Crafts tager en række danske designere og kunsthåndværkere med til designugen i Milano, både for at vise, hvad dansk kunsthåndværk kan lige nu, og for at give de medvirkende kunstnere en international platform, som de kan bruge i deres videre færd. I år var 12 kunsthåndværkere og designere udvalgt til at vise deres arbejde frem, da Mindcraft med udstillingen satte fokus på den kunstneriske proces, der foregår i værkstedet, når kunsthåndværkere frembringer deres unikke værker. - Dansk kunsthåndværk udspringer af en stærk tradition, hvor værkstedet er omdrejningspunkt for grundforskning og eksperimenter - hvor ekstraordinære idéer materialiseres, siger Nina Tolstrup, der i år havde kurateret udstillingen. De deltagende kunstnere var Nikoline Liv Andersen, benandsebastian, IskosBerlin, Katrine Borup, Line Depping, Morten Løbner Espersen, Marie Torbensdatter Hermann, Jakob Jørgensen, Pipaluk Lake, Kristine Tillge Lund, Anne Fabricius Møller og Marianne Nielsen. Gå på opdagelse i alle projekterne på mindcraftexhibition.com.