Vesterbro på facaden

Et rids af Vesterbros gader danner mønsteret på fronten her på det arkitekttegnede sommerhus ved Sejerø Bugt, der er skabt af et ægtepar i håbet om flere besøg af børn og børnebørn.

© Pernille Kaalund

De så på omkring 100 grunde, før de fandt, hvad de ledte efter. Lars Boje Rasmussen og Anne Køster drømte om at bygge deres helt eget sommerhus, der kunne tiltrække den voksende familie i weekender og ferier. Grunden her i Veddinge Bakker nord for Holbæk og tæt på Sejerø Bugt tiltalte parret, der rev det eksisterende sommerhus ned og genbrugte fundamentet til at bygge en arkitektonisk specialitet på 70 m².

  • Tanken var at lave en børnebørnsfælde. Vi syntes, at børnene var kommet så langt væk med rejser til udlandet og kærester, og så kan vi selv huske, hvor rart det var at have et sted at komme hen med vores børn, da de var små, fortæller Lars Boje Rasmussen.

Taktikken virkede, og i dag samles familien med tilhørende kærester og børn i sommerhuset i det vestsjællandske bakkelandskab. Oprindeligt havde parret forestillet sig, at de skulle tilbringe deres somre i et klassisk, sort sommerhus med hvide vinduer, men arkitekten Mads Lützen havde en så spændende idé på tegnebrættet, at de ændrede mening.

© Pernille Kaalund

Her ses sommerhuset fra nordsiden. Den runde kuppel er et nyindsat ovenlysvindue over den oprindelige terrasse, som er det eneste bevarede fra det gamle hus ud over fundamentet.

© Pernille Kaalund

Sejerø Bugt Iigger kun et par hundrede meter fra sommerhuset, og beboerne tager dagligt ned til stranden for at bade eller nyde solnedgangen.

© Pernille Kaalund

Facadens asymmetri leder tankerne hen på et stort telt. Den hvide Moroso-stol, som Lars Boje Rasmussen sidder i, matcher husets netmønster.

© Pernille Kaalund

Vægge, gulv og køkkenbord er i OSB, som er en grov træspånplade med en meget markant struktur. Den bruges normalt mest til undergulv for faste tæpper og til byggepladshegn, og det var arkitektens idé at bruge det som materiale til baggrunden for husets centrale funktioner. Fra stuen fører en stige op til en hems, der ligger oven på bade- og gæsteværelse. Stolene er den klassiske Corbusier-model i kastanietræ. Den slangeagtige emhætte er lavet som en industriudsugning. Sofapuderne er fra Tricia Guild.

© Pernille Kaalund

Sengen er bygget ind i vindueskarmen for at få den bedste udsigt. I fodenden vokser en vinranke vildt udenfor. Lamper fra Frandsen Lighting.

© Pernille Kaalund

Den nordvendte terrasse er det eneste levn fra det tidligere hus. Her er der skygge, læ og udsigt til søen.

© Pernille Kaalund

Fra siden af huset ses den skrå tagkonstruktion ekstra tydeligt. Taget er af aluminium fra Muncholm, facadepladerne af formica er leveret af Perstorp.

© Pernille Kaalund

Haven spejler sig i et af de store vinduer. Trappen i aluminium er lavet specielt til huset.

© Pernille Kaalund

Fra stuen er der direkte udsigt til søen, der ligger til venstre på den fantastiske naturgrund. I hele huset er der bygget skabe ind for at udnytte pladsen bedst muligt. Lignende sofa med stribet betræk fås hos Ikea, lysestagerne i flok på sofabordet er fra Iittala.

© Pernille Kaalund

Det store opholdsrum er familiens samlingspunkt. Her er dagslys fra begge sider, og brændeovnen giver hygge og varme, når den danske sommer driller.

© Pernille Kaalund

Bemærk, at fjernsynet gemmer sig bag lågen. Nedenunder er et indbygget rum til opbevaring af brænde og ovenover endnu et indbygget skab til opbevaring.

© Pernille Kaalund

Badebroen ved søen er et oplagt sted at sidde og nyde et glas vin før eller efter aftensmaden.

© Pernille Kaalund

Mønsteret på facaden kommer rigtig til sin ret, når det bliver mørkt, for her har Lars Boje Rasmussen monteret en lyskæde på gitterets inderside.

© Pernille Kaalund

Den nordvendte terrasse er en sval oase på varme dage, da her er skygge og ganske køligt. På klare aftener kan beboerne se stjernehimmelen gennem ovenlysvinduet.

Relaterede Artikler