Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretningsarkitekt: Sådan indrettes det nye sommerhus fra a-z

Sommerhuset på Sjællands Odde skal renoveres og indrettes på ny. Arkitekten giver her sine bedste råd.

Kære Bo Bedre,

Vi skriver til jer i håb om, at jeres ekspertviden kan hjælpe os med indretning af vores stue og køkken i vores nye sommerhus. Sommerhuset ligger på Sjællands Odde - Casa Elba.

Sommerhuset overtog vi 1/7-20. Huset har været uberørt i mange år og har brug for en kærlig hånd. Min mand er tømrer og er klar på opgaven. Huset renoveres fra a-z, gerne i husets ånd og huset er fra 1975.
Vi har lavet 8 sovepladser inkl. alkove i stuen og en lav hems på børneværelset. Vi er 2 voksne og 2 børn i vores familie. Husets grundplan er 75 m2.

Næste problem er indretning af stuen, hvor der skal være spiseplads, køkken og sofa/afslapningsområde. Køkkenet bliver bladrødt, det er det eneste der er på plads. Svane S19, bladrød. Desuden skal der være plads til en hybridovn fra Aduro.

Hvordan udnytter vi bedst pladsen i dette rum?

Håber i kan hjælpe os. Vi er pt. i gang med at beklæde væggene og drømmene om indretningen begynder. Tak for I tog jer tid til at læse dette.

Med venlig hilsen,
Belinda

Kære Belinda,

Det er ikke så overvældende megen plads I har at indrette på, når næsten alle vægge er perforeret med dør- og vindueshuller og køkkenet også tager en del plads op.

Som jeg har skrevet til dig, så vil jeg absolut anbefale, at I flytter det høje skab med kølfrys væk fra køkkenets vaskeside og over på den anden side af døren, så I ikke kommer lige ind i et højt, over- markant skabshjørne.

I kan evt. anskaffe et skuffemodul mere og få mere opbevarings- og bordplads.

Læser jeg på specifikationerne på jeres Aduro Hybridovn, så kræver det en afstand til væg bagud 15 cm, til siden 65 cm og afstand til møblering 87,5 cm. Det giver således kun mulighed for en placering opad væggen i forlængelse af køleskabet.

Men men; Det er et sommerhus og livet der skal være anderledes end derhjemme, så det gør nok ikke noget at pladsen er lidt mere trang og indbyder til mere samvær. Hvis I møblerer som foreslået med et rundt spisebord (med plader), placeret i vinkel ud fra køkkenets hjørne, så kan I godt få plads til en fornuftig sofaafdeling i stuens hjørne.

Her er der meget glas, men en sofaryg behøver ikke at være ret meget højere end vindueskarmen for at I stadig kan se henover den og ud på grunden. Til gengæld skal I nok vælge at benytte den dobbelte terrassedør som den mest anvendte for at få plads til en lænestol i forbindelse med sofaen.

Hvor I tænker at I vil gøre af et eventuelt fjernsyn, ved jeg ikke, men jeg vil næsten tro at den bedste placering er på væggen ovenover alkovens lave åbning.

Fortsat god byggelyst til jer i Casa Elba.

Med venlig hilsen,
Lone

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig