Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af gæste-anneks på 34 m2

Når man ikke har mange kvadratmeter at gøre godt med, hvordan indretter man så en funktionel gæste-lejlighed i annekset?

Lille gæste-anneks

Hej Lone,

Vi har efter lang tids overvejelse besluttet, - og fået tilladelse, til at opføre et lille anneks til vores sommerhus. Overvejelserne gik på om vi skulle bygge om og til på det eksisterende hus, men det blev bøvlet i forhold til selve planløsningen og i særdeleshed i forhold til husets byggestil, der er fra 1910 og består af sortmalet, hånd-tilhugget fuldtømmer med hvidmalede sprossevinduer.

Vores spørgsmål går på hjælp til indretning af de ca. 34 m2, vi har fået tilladelse til. Vi ønsker plads til to værelser, bad og meget gerne et lille opholdsrum, evt. med vask og kogeplade.

Vi kan ikke selv få puslet de mange ønsker på plads, så det håber vi at du kan hjælpe os med.

Mange hilsener Familien i Gilleleje

Hej familie,

Det lyder som en fornuftig idé at bygge enkelt og moderne som kontrast til det fine gamle hus, så I også får så meget indvendig plads som muligt til rådighed. Jeg synes at I selvfølgelig skal bygge annekset i sortmalet træ også, og gerne med en vandret klinkbeklædning, så linjerne passer til hovedhusets vandrette tømmer. Sort pap- eller pladetag med et lille udhæng.

I kan yderligere nedtone annekset ved at sætte sortmalede vinduer og døre i, så det ikke konkurrerer med det gamle hus. Indvendigt kan det være helt hvidmalede, glatte gipsvægge eller stå med birkefinér- beklædning. De hvide rum vil syne større mens de gyldne overflader fra fineren vil øge intimiteten og fornemmelsen af landliggerlivet.

Jeg tænker at det midterste fællesareal kan bruges både til at fordele sig ud fra til de to værelser og badet, men også til det ønskede opholdsareal, hvis vejret driller eller der er brug for en stille stund væk fra fællesskabet.
På den måde bruger I pladsen ”dobbelt” og der er ingen spildplads.

Det største værelse rummer dobbeltseng og skabe med plads til et lille fralægnings(pusle-) bord, mens det lidt mindre værelse enten kan indrettes med en dobbeltseng ud fra hjørnet ( stiplet) eller med to enkeltsenge. Begge møbleringer giver plads til et stort skab, så der er god plads til ferietøjet men også hynder og andet fastboende grej.

Der er mindre vinduer på anneksets bagside mod skel, mens facaden mod syd og fællesarealet foran hovedhuset kan laves langt mere åben med dobbeltdøre til alle tre rum. Mørke gardiner sikrer privatliv og regulering af varmen i de forhåbentlig varme somre, der venter jer.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler