Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En klassiker i sommerlandet

Et typisk træhus fra 1960’erne med ærkedansk sommerhusstemning, har Kristian Lillelund, med enkle greb, forvandlet til et lyst og moderne feriehus –nu fyldt med klassiske møbler.

© Andreas Mikkel Hansen

Et par innovative amerikanske møbelkunstnere og flere danske designikoner er flyttet ind i det lille 1960’er-sommerhus ved Vejby Strand. Det er Kristian Lillelund, som har inviteret dem indenfor, for kærligheden til de gamle designere har været der, så længe han kan huske.

At tage på sommerhusferie uden dem ville ikke føles rigtigt, så på terrassen til det sortmalede træhus gynger Verner Pantons relaxer, mens blandt andre Ray og Charles Eames har sat deres præg på de ca. 50 m² indenfor.

–Jeg har altid elsket både Eames og Panton. Ray og Charles Eames, fordi du kan sætte deres møbler ind overalt, uanset hvordan dit hjem ser ud.

Deres fiberglasstole er også stort set uforgængelige. De er en form for modstykke til de danske møbeldesignere med deres bløde, organiske former. Panton elsker jeg for hans farver og for hans mod, siger Kristian Lillelund.

© Andreas Mikkel Hansen

Kristian Lillelund og datteren Ines nyder frokosten på bænken foran køkkenvinduet. Huset havde oprindeligt kun en lille fliseterrasse, som nu er erstattet af den kæmpestore træterrasse, der følger grundens niveauforskelle. Her står endnu en Panton-relaxer, der er skøn at slikke sol i.

© Andreas Mikkel Hansen

I modsatte ende af stuen er spisekrogen og køkkenet indrettet med orange Eames-stole rundt om det sortmalede spisebord og en skriggul tallerkenrække bag. Lampen Pear er af George Nelson ligesom væguret Asterisk Clock. Begge er originaler, som Kristian Lilleund fører i sit showroom, DDR.

© Andreas Mikkel Hansen

Orange, selvfølgelig! Det gav sig selv, hvilken farve retro-køleskabet fra Smeg skulle have. Karaffel og glas på bordet er fra Ikea.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lille, sorte rammekøkken har bordplade i lyseblåt laminat og er Kristian Lillelunds eget design. Ovenover Pantons orange Flowerpot-lamper. De sorte redskabsholdere og armatur er fra Ikea.

© Andreas Mikkel Hansen

Sommerhusets to soveværelser optager ikke mange af husets m². Datteren Ines har sit eget med køjeseng, mens de voksne kan lukke døren til dette rum, enkelt indrettet med en japansk futon. Stråmåtten isolerer for træk, når sommerhuset er i brug i de koldere måneder.

© Andreas Mikkel Hansen

Den hyggelige spisekrog på den nye træterrasse markerer, hvor husets oprindelige fliseterrasse var. De røde plasticstole er af Steen Østergaard, bænken er fra Ikea – frisket op i gult.

Relaterede Artikler